Αμερικανοί, εξειδικευμένα στελέχη για τον καθαρισμό του λιμανιού, βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικανοί, εξειδικευμένα στελέχη για τον καθαρισμό του λιμανιού, βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικανοί που είναι εξειδικευμένοι στους καθαρισμούς λιμανιών, βρίσκονται σύμφωνα πληροφορίες του Evros-news.gr εδώ και λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη  και ασχολούνται με το θέμα του λιμανιού της.

Πρόκειται για κορυφαίους ειδικούς, οι οποίοι καταστρώνουν συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο προκειμένου να υλοποιηθεί η ανάσυρση ενός ναυαγίου που υπάρχει στον βυθό και αποτρέπει τον ελλημενισμό μεγαλύτερων πλοίων. Στόχος είναι να καθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση και πολύ μεγαλύτερων πλοίων, μια και είναι γνωστό πως αμερικανικές εταιρείες εταιρείες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό που θα γίνει για την αξιοποίηση του λιμανιού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Λούκας, αν και σε ένα μήνα περίπου δεν θα βρίσκεται στη θέση του μια και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε θα αποτελέσει παρελθόν, βρέθηκε χθες στην Αθήνα και είχε συναντήσεις και επαφές για το ίδιο θέμα με άλλους Αμερικανούς που επίσης ασχολούνται με το θέμα του καθαρισμού του λιμανιού. Η Κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό ενέκρινε μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ένα σημαντικό κονδύλι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο θέμα. Εξάλλου η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της χρησιμοποιούνται ήδη και αναμένεται αυτό να συμβεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό μελλοντικά, για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού τόσο των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ.