Σφαγείο Φερών: Ανάδοχος η εταιρεία που έδωσε έκπτωση μόλις 2,15%, ενώ η δεύτερη… αποχώρησε!!!

Σφαγείο Φερών: Ανάδοχος η εταιρεία που έδωσε έκπτωση μόλις 2,15%, ενώ η δεύτερη… αποχώρησε!!!

Μέσα στο χαμό των δημοτικών εκλογών και συγκεκριμένα δύο ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή και ενώ όλοι ασχολούνταν με το νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει τον ανάδοχο κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Μαΐου έγινε «Έγκριση 1ου Πρακτικού διαγωνισμού του έργου : “Εγκατάσταση Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες”», την οποία μάλιστα η δημοτική αρχή του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη διαφήμισε με τυμπανοκρουσίες, σε μία προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων λίγο πριν οι πολίτες βρεθούν μπροστά στην κάλπη.

Μόνο που όσα περιέχονται στην σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του πρώτου δήμου στην Ελλάδα όπως αυτάρεσκα επαναλαμβάνει ο ευρισκόμενος σε αποδρομή δήλαρχος κ.Λαμπάκη και δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δημιουργούν αρκετές απορίες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, για ένα έργο που πέρασε από… σαράντα κύματα, εξελίχθηκε σε… γεφύρι της Άρτας προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και συγκεκριμένα 2.338.709,70 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε τελικά η γνωστή εταιρεία της Αλεξανδρούπολης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.», που παίρνει συχνά έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης, με ποσοστό έκπτωσης  μόλις 2,15 % (δύο και δέκα πέντε %) και τιμή προσφοράς 2.288.429,46 € πλέον Φ.Π.Α. Αυτό σημαίνει, ότι σε ένα τόσο σημαντικό έργο έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία είναι μόλις 50.000 ευρώ.
Από όλα αυτά, προκύπτουν όπως επισημάναμε ήδη κάποιες απορίες:
1)  Στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές δύο εταιρείες. Πρώτη στις 4 Απριλίου του 2019 η 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. με έκπτωση μάλιστα ΜΗΔΕΝ και δεύτερη η εταιρεία που αναδείχθηκε ανάδοχος, δηλαδή η«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.»
2) Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι η δεύτερη εταιρεία κατέθεσε προσφορά στις 22 Απριλίου και ώρα 12:43:50, ενώ η καταληκτική ώρα υποβολής των προσφορών ήτανε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα 13.00 μ.μ.
3) Η εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ που έσπευσε και κατέθεσε πρώτη προσφορά, τελικά όμως αναφέρει η Επιτροπή Διαγωνισμού, δεν υπέβαλλε ως όφειλε σύμφωνα με τις παραγράφους 24.2, 24.3 και 24.4 του άρθρου 24 της Διακήρυξης της Δημοπρασίας, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, την Τεχνική Προσφορά – Μελέτη και την Οικονομική προσφορά αντίστοιχα, συνεπώς αποκλείεται από τη συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Ουσιαστικά δηλαδή ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από τον διαγωνισμό.
4) Ψάχνοντας στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας, διαπιστώσαμε ότι η 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ έχει αναλάβει και υλοποιήσει πολλά Δημόσια Έργα, ανάμεσα τους και Σφαγείο (στην Κάλυμνο) και άρα γνώριζε τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσει σε έναν διαγωνισμό. Προκαλεί επομένως απορίες γιατί δεν κατέθεσε δικαιολογητικά και ουσιαστικά αποχώρησε από τον διαγωνισμό.  
4) Έτσι ανακηρύχθηκε ανάδοχος η μία εταιρεία που έμεινε, δηλαδή η «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.» η οποία ακόμα και ΜΗΔΕΝ ΕΚΠΤΩΣΗ αν έδινε, πάλι θα έπαιρνε το έργο. Τελικά σε ένα συνολικό ποσό 2.900.000 ευρώ με έκπτωση 50 χιλιάρικα, είναι ο ανάδοχος του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΣΦΑΓΕΙΟ ΦΕΡΩΝ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Όλα αυτά έγιναν λοιπόν μόλις δύο ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών και όπως δήλωσε χθες ο κ.Λαμπάκης, μπορεί να βρίσκεται σε αποδρομή, αλλά θα φροντίσει να υπογράψει ο ίδιος την σύμβαση με τον ανάδοχο της κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών. Δηλαδή την «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.», η οποία ουσιαστικά διεκδίκησε μόνη της το έργο, αφού η άλλη εταιρεία που πρώτη έσπευσε να καταθέσει προσφορά ουσιαστικά… ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ και με έκπτωση 2,15% και συγκεκριμένα μόλις 50.000 ευρώ στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν και το συγκεκριμένο θέμα, βρίσκεται μεταξύ αυτών που είναι αποφασισμένη να εξετάσει και να περάσει από… ακτινογραφίες η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, η οποία όπως γράψαμε θα ασχοληθεί τόσο με τις αποφάσεις και τις υπογραφές στο διάστημα μέχρι να αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά και με τα έργα και τις ημέρες στον οικονομικό τομέα του Βαγγέλη Λαμπάκη και των συνεργατών του, τα προηγούμενα χρόνια.