Σαμοθράκη: Τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Δούκας Πρόεδρος του ΟΛΑ, αυτό έκαναν στα Θέρμα

Σαμοθράκη: Τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Δούκας Πρόεδρος του ΟΛΑ, αυτό έκαναν στα Θέρμα

Τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που από την Κυριακή αποτελεί παρελθόν, ο Χρήστος Δούκας Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και το μόνο που έκαναν για το λιμάνι των Θέρμων στην Σαμοθράκη, είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Έβαλαν ένα JCB, ένα χωματουργικό μηχάνημα δηλαδή με τσάπα, να φορτώνει την άμμο που είχε γεμίσει το όμορφο λιμανάκι και το… αχρήστευσε αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σε φορτηγά και να την μεταφέρουν σε άλλο μέρος του νησιού. Κι όλα αυτά ενώ χάθηκε και η φετινή τουριστική περίοδος, όπως χάθηκαν και οι προηγούμενες από το 2015 για το πανέμορφο νησί του Θρακικού πελάγους.

Ο ίδιος ο κ.Δούκας σε δηλώσεις του, είχε υποσχεθεί ότι από το 2017 θα είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα και το λιμάνι των Θέρμων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα δυο ταχύπλοα που τότε δρομολογήθηκαν για το καλοκαίρι, το ΖΕΦΥΡΟΣ της SAOS Ferries και το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1. Για εκείνο άλλωστε έδειξε ενδιαφέρον τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση του, αλλά ούτε την συγκεκριμένη εταιρεία που την αβαντάριζαν ξεκάθαρα μαζί με την απερχόμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα, στάθηκαν ικανοί να βοηθήσουν.

Ποτέ δεν κατάφεραν ούτε τα δυο ταχύπλοα να χρησιμοποιήσουν τότε τα Θέρμα, αν και ήταν σε πιο κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά ούτε και το ΖΕΦΥΡΟΣ που παρέμεινε πέρυσι και φέτος. Το ίδιο ισχύει και για το περιηγητικό σκάφος της Samothraki cruises που από φέτος μπαίνει σε κρουαζιέρες και συγκεκριμένα από αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου, αλλά από την Καμαριώτισσα. Βλέπετε, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ είχε υποσχεθεί στον ιδιοκτήτη της εταιρείας πως θα έδινε λύση στο λιμάνι με την απομάκρυνση των φερτών υλικών και εκείνος ανέφερε στην διαφήμιση του σκάφους ως αφετηρία τα Θέρμα. Αναγκάστηκε φυσικά να το αλλάξει, αφού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον επίτιμο δημότη Σαμοθράκης Αλέξη Τσίπρα που τα Θεοφάνεια του 2019 υπόσχονταν λύσεις και για τα Θέρμα, αλλά έφυγε και το συγκεκριμένο λιμανάκι παραμένει ακατάλληλο.

Αλήθεια; Χθες ο Πρόεδρος της κρατικής ΕΡΤ και του επίσης κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στη νέα Κυβέρνηση. Ο Χρήστος Δούκας που επίσης είναι διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει το ίδιο ή θα περιμένει μέχρι να τον διώξουν για να συνεχίσει να εισπράττει τον μισθό του; Θα μου πείτε ψάχνεις τέτοια ευθιξία από αριστερούς;

Η ουσία είναι ότι πέρασαν 4 χρόνια με την συγκεκριμένη Κυβέρνηση, τα ίδια χρόνια με Πρόεδρο ΟΛΑ τον Χρήστο Δούκα και πέντε χρόνια με δημοτική αρχή Θανάση Βίτσα, “εκλεκτού” του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μόνο που έγινε στα Θέρμα είναι μια… τσάπα που φορτώνει άμμο σε ένα φορτηγό και αυτό να την κουβαλάει. Κι ύστερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και των άλλων κλάδων και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, περιμένουν ανάπτυξη του νησιού με όλους αυτούς τους ανίκανους.