Πάλι τα ίδια: Τρεις ώρες αναμονή, ουρές χιλιομέτρων στο Τελωνείο Ορμενίου προς Ελλάδα

Πάλι τα ίδια: Τρεις ώρες αναμονή, ουρές χιλιομέτρων στο Τελωνείο Ορμενίου προς Ελλάδα

Πάλι τα ίδια και δυστυχώς η συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια εικόνα και κατάσταση στα τελωνεία μας και συγκεκριμένα στο Τελωνείο Ορμενίου, αφού η αναμονή για όσους έρχονται από την Βουλγαρία προς Ελλάδα, είναι τρεις ώρες τουλάχιστον.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε με τις ουρές χιλιομέτρων, φέρνουν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα υποστελέχωσης που υπάρχει όχι μόνο στο Ορμένιο, αλλά και στις Καστανιές και στους Κήπους. Παρά τις διαχρονικές διαβεβαιώσεις των εκάστοτε Κυβερνήσεων και τις υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μην την “πληρώνει” ο έτσι και αλλιώς μικρός σε μέγεθος τουρισμός στο νομό Έβρου, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει.

Καθυστερήσεις για τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τους ελέγχους, όχι με ευθύνη των υπαλλήλων που υπερβάλλουν εαυτούς και κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι, αλλά επειδή η Πολιτεία δεν φρόντισε να λύσει τα προβλήματα με διορισμούς και μεταθέσεις των αντίστοιχων ειδικοτήτων τόσο στο Τελωνείο Ορμενίου όσο και στις δύο άλλες “πύλες” του Έβρου από Βουλγαρία και Τουρκία.

Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Θεοχαρίδη από το Ορμένιο, τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ.