Κανένας απ’ τους 1.145 γυμναστές στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Σουφλίου – Μόνο 6 σε Ορεστιάδα, Σαμοθράκη

Κανένας απ’ τους 1.145 γυμναστές στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Σουφλίου – Μόνο 6 σε Ορεστιάδα, Σαμοθράκη

Μόλις 6 γυμναστές στους πέντε δήμους του Έβρου, από τους 1.145 που θα προσληφθούν για να υλοποιήσουν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο), κατά την περίοδο 2019-2020, περιλαμβάνει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ χθες 21 Αυγούστου και υπογράφουν οι τρεις υπουργοί Οιξκονομικών, Πολυτισμού-Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Από τους Πτυχιούχους αυτούς Φυσικής Αγωγής, οι 5 θα προσληφθούν στον δήμο Ορεστιάδας και ένας στο δήμο Σαμοθράκης, ενώ απουσιάζει παντελώς ο μεγαλύτερος δήμος του νομού, αυτός της Αλεξανδρούπολης που προφανώς δεν υπέβαλλε αίτηση, αλλά και οι δήμοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Για να γίνει σύγκριση, ο γειτονικός δήμος Κομοτηνής κατάφερε να εξασφαλίσει 13 γυμναστές, τους δθιπλάσιους δηλαδή απ’ όλους τους δήμους του Έβρου και ο δήμος Καβάλας… 25 γυμναστές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ:

“Εγκρίθηκε η κατανομή 1.145 θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο), κατά την περίοδο 2019-2020, όπως αυτές αξιολογούνται και προτείνονται προς έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διά της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ χθες 21 Αυγούστου και την υπογράφουν οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Οι ανωτέρω θέσεις κατανέμονται, κατ’ ανώτατο όριο, ως ακολούθως:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΔΗΜΟ