Αλεξανδρούπολη: Απόψε ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή, Δευτέρα οι απερχόμενοι συνεχίζουν το… άδειασμα των ταμείων

Αλεξανδρούπολη: Απόψε ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή, Δευτέρα οι απερχόμενοι συνεχίζουν το… άδειασμα των ταμείων

Απόψε Σάββατο 24 Αυγούστου στις 20:30 μπροστά στο Νομαρχείο θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης , αλλά ο απερχόμενος Βαγγέλης Λαμπάκης τον… χαβά του.

Την Δευτέρα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης με τον ίδιο Πρόεδρο και μέλη στενούς συνεργάτες του στην απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως οι Χρήστος Γερακόπουλος, Γιώργος Ουζουνίδης, Κυριάκος Αετόπουλος, Ελισάβετ Τσονίδου-Σκεύα και σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσουν να… μοιράζουν χρήμα. Αδειάζοντας και άλλο τα ταμεία του δήμου, κάτι που κάνουν συστηματικά μετά την ήττα τους στις εκλογές στις 2 Ιουνίου, με εμφανή στόχο να ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΟΥΝ τη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Κι αυτός, είναι καιρός να αφήσει στην άκρη την υπερβολική… ευγένεια, την συναινετική διάθεση και τον πολιτικό πολιτισμό, αφού είναι ξεκάθαρο πως από τέτοια ο ευρισκόμενος σε αποδρομή και για μια εβδομάδα ακόμα τυπικά δήμαρχος κ.Λαμπάκης, δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Δείτε λοιπόν με βάση το έγγραφο 25895/22/08/2019 και την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πόσες αποφάσεις θα παρθούν για μοίρασμα χρημάτων, ενώ έχει ήδη ορκιστεί η καινούργια δημοτική αρχή στην συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου 2019 ώρα μία το μεσημέρι.

1. Δικαστικός συμβιβασμός και καταβολή του εξ αυτού ποσού στον αιτούντα ​​ Φίλιππο Τασόπουλο του Βασιλείου (Συνεργείο επισκευών-συντηρήσεων αυτοκινήτων παντός τύπου),κατοίκου Αλεξ/πολης ,3ο χλμ Αλεξ/πολης – Άβαντα.​​ (Εισηγ. κ. Παπατζελίδης Δ.)​​
2. Δικαστικός συμβιβασμός και καταβολή του εξ αυτού ποσού στην αιτούσα Δήμητρα Γκαβουγιώργου του Κων/νου, Λογιστικές-χωματουργικές εργασίες, κάτοικου Αλεξανδρούπολης, Νικηφόρου Φωκά 8.​​ (Εισηγ. κ. Παπατζελίδης Δ.)
3. Δικαστικός συμβιβασμός και καταβολή του εξ αυτού ποσού στον αιτούντα Κυριακίδη Ευθύμιου του Ιωάννη πολιτικού μηχανικού κατοίκου Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 275.​​ (Εισηγ. κ. Παπατζελίδης Δ.) Πρόκειται για τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του;
4. Δικαστικός συμβιβασμός και καταβολή του εξ αυτού ποσού στον αιτούντα Τσιλιακίδη Κυριάκου ηλεκτρολόγου – ​​ μηχανικού κατοίκου Αλεξανδρούπολης, Μπουμπουλίνας 14 .​​ (Εισηγ. κ. Παπατζελίδης Δ.)
7. Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης, για την εκτέλεση της εργασίας «Αποκατάσταση καταστροφών αγροτικών οδών Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης».(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)​​
8. Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας: “Προμήθεια αποθηκευτικών χώρων για χρήση φύλαξης στην ​​ Κατασκήνωση Μάκρης” .(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

Οι άνθρωποι βέβαια που έχουν να παίρνουν τα χρήματα τους από τον δήμο, αφού η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε δικαστικό συμβιβασμό, δεν φταίνε σε τίποτα. Αλλά όταν αποτελείς πλέον παρελθόν με όλους τους τρόπους και συνεχίζεις να συνεδριάζεις και να αποφασίζεις για οικονομικά θέματα όπως κάνουν οι απερχόμενοι, αυτό δεν μπορούμε να μην το επισημάνουμε.

Θα πει κανείς, εδώ 9 χρόνια δεν είχαν σκεφθεί να τοποθετήσουν σταθερά ψυχαγωγικά παιχνίδια (σκάκι, ντάμα, τραπέζια πινγκ-πονγκ) σε πάρκα της πόλης και το έκαναν καθαρά… αρπακολατζίδικα και άρον-άρον αυτές τις ημέρες (φαίνεται από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν, χωρίς πλάνο ή προγραμματισμό) και χωρίς ντροπή το… διαφημίζουν κιόλας, θα κολλήσουν στο γεγονός ότι σε λιγότερο από μια εβδομάδα τυπικά θα είναι παρελθόν και εξακολουθούν να μοιράζουν χρήμα;