ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βαγγέλη Λαμπάκη “Φίλοι” των “Χρυσωρυχείων Θράκης”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βαγγέλη Λαμπάκη “Φίλοι” των “Χρυσωρυχείων Θράκης”

-Ζιώγας, Αετόπουλος, Βραχιόλογλου, αλλά και Τοψίδης, Λαζόπουλος, Ρηγόπουλος, Δάντσιος(του Παύλου Μιχαηλίδη), Δημοσθένης Δούκας

Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, οι οποίοι υπέγραψαν και το αίτημα για την διεξαγωγή ξεχωριστής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα εναντίον της επένδυσης του χρυσού,  είναι “Φίλοι” στην επίσημη σελίδα στο Facebook της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης”.

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει… ντόρος και έχουν ανέβει οι τόνοι από τον κ.Λαμπάκη στο θέμα του χρυσού, μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί. Συγκάλεσε σύσκεψη ως Πρόεδρος της ΠΕΔ το προηγούμενο Σάββατο στο Επιμελητήριο Έβρου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών εκπροσώπων του Έβρου, της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απουσίασε. Έγινε… χαμός στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, όπου με συντονιστή αυτόν κατατέθηκε αίτημα από 21 Δημοτικούς Συμβούλους για διεξαγωγή ξεχωριστής συνεδρίασης ώστε να συζητηθεί η επένδυση του χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης. Κυρίως όμως, βρήκε αφορμή και για άλλη μια φορά εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον της νέας δημοτικής αρχής και προσωπικά κατά του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη ότι είναι άνθρωποι των χρυσοθήρων και θέλουν την επένδυση, αν και έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ιαι με κάθε ευκαιρία ότι είναι αντίθετοι στην επένδυση και λένε ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία.

Εμείς λοιπόν κάναμε μία απλή κίνηση. Μπήκαμε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης” στο Facebook και είδαμε ποιοι δηλώνουν “Φίλοι” της. Εκεί λοιπόν,  μεταξύ των 1.253 βρήκαμε κάποια… λαβράκια. Τρεις νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του… αγωνιστή Βαγγέλη Λαμπάκη, ήταν και παραμένουν ως αυτή την ώρα “Φίλοι” της εταιρείας. Γιατί αν θεωρείς ότι μια επένδυση και η εταιρεία που την πραγματοποιεί, καταστρέφει το περιβάλλον, την ζωή σου, την περιοχή σου και το μέλλον των παιδιών σου, προφανώς δεν γίνεσαι και πολύ περισσότερο δεν παραμένεις όλα αυτά τα χρόνια “Φίλος” της επίσημης σελίδας της, όταν δηλώνεις το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα το κάνεις και “σημαία” της πολιτική σου παρουσίας.

Πρόκειται λοιπόν για τον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστο Ζιώγα και τους Δημοτικούς Συμβούλους Κυριάκο Αετόπουλο και Στέλιο Βραχιόλογλου. Οι τρεις συγκεκριμένοι είναι όλα αυτά τα χρόνια “Φίλοι” των “Χρυσωρυχείων Θράκης” και παραμένουν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα στην επίσημη σελίδα που είχε έχει φτιάξει η εταιρεία η οποία θέλει να πραγματοποιήσει την επένδυση στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, επειδή μετά του δημοσίευμα αυτό ίσως ορισμένοι μπουν στη σελίδα και… διαγραφούν εμείς, όταν πριν λίγη ώρα μπήκαμε στον κατάλογο των 1293 “Φίλων” της “Χρυσωρυχεία Θράκης”, κάναμε την απλή κίνηση να  “σώσουμε” στην χαρακτηριστική εικόνα που βλέπετε ποιοι είναι. Για να μην μπορούν να επικαλεστούν κάτι άλλο γιατί μέχρι τουλάχιστον σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, παρέμεναν “Φίλοι” στη σελίδα.

“Φίλοι” των “Χρυσωρυχείων Θράκης” είναι και οι

Λαζόπουλος, Τοψίδης και άνθρωποι του Παύλου Μιχαηλίδη

Ψάχνοντας τον συγκεκριμένο κατάλογο, βρήκαμε και άλλα… λαβράκια. “Φίλος” είναι επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο δήμο Αλεξανδρούπολης”, ο Δημήτρης Λαζόπουλος που… συνεργάστηκε και συντάχθηκε με τον Βαγγέλη Λαμπάκη στο αίτημα για την πραγματοποίηση ξεχωριστής συνεδρίασης για το χρυσό, ενώ ήταν και από τους πρώτος που παρέστησαν και στην αντίστοιχη εκδήλωση της ΠΕΔ στο Επιμελητήριο Έβρου.

Μια και αναφερθήκαμε  στο Επιμελητήριο, “Φίλος” στην επίσημη σελίδα των “Χρυσωρυχείων Θράκης” είναι και ο Πρόεδρός του και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης” με την “Περιφερειακή Σύνθεση”, ο Χριστόδουλος Τοψίδης, που και αυτός εμφανίζεται ξαφνικά ως φανατικός… χρυσομάχος και κάνει και διάφορες δηλώσεις εναντίον της επένδυσης.

Όσον αφορά την παράταξη του άλλου… χρυσομάχου Παύλου Μιχαηλίδη, “Φίλος” της επίσημης σελίδας των “Χρυσωρυχείων Θράκης” είναι μέχρι πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Νίκος Ρηγόπουλος. Αυτός  βέβαια έτσι και αλλιώς δεν υπέγραψε το προηγούμενο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου εναντίον της επένδυσης στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, πριν δυο χρόνια ακριβώς και μάλιστα ήταν ο μοναδικός που ψήφισε αρνητικά. Το εξήγησε όπως θυμόμαστε από τα δημοσιεύματα εκείνης εποχής, λέγοντας: “Στη συνέχεια το λόγο, ζήτησε και πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ρηγόπουλος Νικόλαος, ο οποίος τάχθηκε κατά του ψηφίσματος, επικαλούμενος την ανεργία που μαστίζει την περιοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι στηρίζει την επένδυση .Πέραν των παραπάνω διερωτήθηκε γιατί δεν αναφέρθηκε μέχρι σήμερα οτιδήποτε για τα αντισταθμιστικά οφέλη το LNG.


Ανταπαντώντας ο κ.Δήμαρχος, τόνισε ότι η θέση του κ.Ρηγόπουλου θα διαχυθεί να κριθεί από την κοινωνία και ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη θα προσδιοριστούν, εκτός αν υπάρξει απόσταση της κοινοπραξίας και βέβαια θα
τεθούν στην κρίση του Σώματος».

Ο κ.Λαμπάκης κατέκρινε την θέση του Νίκου Ρηγόπουλου, δημοτικού συμβούλου  που τάχθηκε υπέρ των χρυσωρυχείων. Ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Παύλος Μιχαηλίδης που δηλώνει τώρα… χρυσομάχος, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ αμέσως από την παράταξη του; Κι όχι μόνο αυτό. “Φίλος” επίσης της επίσημης σελίδας “Χρυσωρυχεία Θράκης” είναι ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη “ΑΝΑΣΑ”  Κώστας Δάντσιος, ο οποίος πάντως έτσι κι αλλιώς δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την επένδυση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα.

Τέλος. “Φίλος” στην επίσημη σελίδα της εταιρείας είναι και ο στενός συνεργάτης επί χρόνια και… μυστικοσύμβουλος του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη όπως όλοι γνωρίζουν στην Αλεξανδρούπολη, ο Δημοσθένης Δούκας. Αυτός επειδή παράλληλα είναι και δημοσιογράφος, ίσως επικαλεστεί πως το έκανε για να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις της  εταιρείας από ειδησεογραφικό ενδιαφέρον.

Όπως όμως αποκάλυψε το Evros-news.gr, ήταν Εκδότης του περιοδικού “icona” το οποίο είχε ιδιοκτήτρια την Σοφία Λαμπάκη, αδερφή του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, αλλά και νομικό σύμβουλο την Βίκυ Μιχαλακάκου-Λαμπάκη, την σύζυγο του.. τέως. Το συγκεκριμένο περιοδικό είχε πάρει ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ διαφημιστική καταχώρηση από τα “Χρυσωρυχεία Θράκης” ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, για να… προπαγανδίσει την επένδυση στο Πέραμα.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί η υποκρισία περισσεύει πραγματικά σε αυτό τον τόπο.