Διδυμότειχο: Στον “αέρα” το Τμήμα Νοσηλευτικής – Δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα θέσεις Καθηγητών

Διδυμότειχο: Στον “αέρα” το Τμήμα Νοσηλευτικής – Δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα θέσεις Καθηγητών

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου βρίσκεται κυριολεκτικά στον “αέρα”, αφού δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα, σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι θέσεις των Καθηγητών που θα διδάξουν.

Η πολυδιαφημισμένη αναβάθμιση από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της Σχολής Νοσηλευτικής από Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μπορεί να έγινε στα… χαρτιά, όμως δεν συνοδεύτηκε με ανάλογα ενέργειες και κινήσεις στήριξης του. Κυριολεκτικά δεν έχει γίνει το παραμικρό για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, των σπουδών και των συνθηκών των φοιτητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα φέτος. Τόσο των παλαιότερων που συνεχίζουν όσο και αυτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους φέτος. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στο Τμήμα Νοσηλευτικής, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Κάτι που έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία όχι μόνο των φοιτητών, αλλά και όλων στο Διδυμότειχο, μια και όλοι θέλουν όχι απλά την παραμονή, αλλά και την αναβάθμιση της συγκεκριμένης Σχολής.
Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και σύσταση επιτροπής
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, απασχόλησε την την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκεί τέθηκαν τα προβλήματα του Τμήματος Νοσηλευτικής, από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη που ζήτησε και την συγκεκριμένη συζήτηση και ο οποίος ως γνωστόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η συγκεκριμένη Σχολή. Το θέμα αυτό συζητήθηκε μάλιστα προς το τέλος της συνεδρίασης, αν και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για τους δημοτικούς συμβούλους.
Μάλιστα κλήθηκε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και κατέθεσε τις απόψεις του και ο Κώστας Βαφειάδης, Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής, ο οποίος ανέφερε τα όσα επισημάναμε. Ότι δηλαδή ενώ έχουμε λιγότερο από μία εβδομάδα για την επίσημη έναρξη των μαθημάτων της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα οι θέσεις των Καθηγητών. Κι αυτό πέρα από την αβεβαιότητα και ανασφάλεια που δημιουργεί, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από τους φοιτητές που φέτος πέτυχαν την εισαγωγή τους, να μην έχουν έρθει καν ακόμα στο Διδυμότειχο για να βρουν τη φοιτητική τους του στέγη. Γιατί δεν ξέρουν πόσο θα καθυστερήσει η έναρξη των μαθημάτων τους και προτιμούν να μην πληρώνουν από τώρα ενοίκια για το σπίτι του στο οποίο θα μείνουν.
Ο κ.Βαφειάδης επισήμανε επίσης πώς πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και αναβάθμιση στην αίθουσα του Δημοτικού αμφιθεάτρου, η οποία έχει τώρα αρκετά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν γιατί εκεί θα γίνονται τα μαθήματα του Τμήματος. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν και θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κινήσεις, ώστε να δοθούν λύσεις σε αυτά. Με πρόταση του δημάρχου Ρωμαίου Χατζηγιάννογλου, σε αυτή μετέχουν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και ο Κώστας Βασιλειάδης που γνωρίζει άριστα το θέμα.
Να απαιτήσουν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Με δεδομένο πάντως ότι αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να επισκεφθεί την Ορεστιάδα και τη Νέα Βύσσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία αναπόφευκτα θα περάσει μέσα από το Διδυμότειχο αφού ο περιφερειακός δρόμος του κάθετου άξονα παραμένει κλειστός λόγω έργων και μάλιστα θα περάσει μπροστά από το κτίριο που στεγάζει το Τμήμα Νοσηλευτικής που ως γνωστόν βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο, θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση μαζί της.
Ο δήμαρχος κΧατζηγιάννογλου αλλά και η επιτροπή που συγκροτήθηκε, να απαιτήσουν και όχι να ζητήσουν από την κ.Κεραμέως όταν να φτάσει το Διδυμότειχο, να ενημερωθεί για το θέμα που υπάρχει, να ακούσει και να καταγράψει τις απόψεις τους και μαζί με τους συνεργάτες της επιστρέφοντας στο υπουργείο Παιδείας να δώσει λύσεις. Γιατί το Τμήμα Νοσηλευτικής αποτελεί μία… ζωντανή “κυψέλη” νέων ανθρώπων, των φοιτητών του, αγοριών και κοριτσιών και θα είναι κρίμα να παραμείνει η λειτουργία του και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πολύ καιρό στον “αέρα”.