Ορεστιάδα: Έφεραν τους λαθρομετανάστες με βάρκα από Τουρκία, τους έκρυψαν σε νταλίκα, αλλά συνελήφθησαν

Ορεστιάδα: Έφεραν τους λαθρομετανάστες με βάρκα από Τουρκία, τους έκρυψαν σε νταλίκα, αλλά συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας 5 αλλοδαποί, ηλικίας 42, 30, 28, 23 και 21 ετών, οι οποίοι έφεραν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου με πλαστική βάρκα 12 λαθρομετανάστες και προσπάθησαν να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, αφού προχθές το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας τους συνέλαβαν. Αρχικά οι τέσσερις από αυτούς, ηλικίας 42, 30, 23 και 21 ετών, μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα, τους δώδεκα λαθρομετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος της καρότσας Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με οδηγό τον 28χρονο διακινητή, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Όλα αυτά την στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε σήμερα στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι από τον Έβρο δεν περνάει πλέον κανείς. Μακριά νυχτωμένος ο άνθρωπος.