Ορεστιάδα: Απέσυρε το θέμα του ηλεκτροφωτισμού ο δήμαρχος, λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Γκουγκουσκίδου

Ορεστιάδα: Απέσυρε το θέμα του ηλεκτροφωτισμού ο δήμαρχος, λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Γκουγκουσκίδου

Άρον-άρον αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού των δημόσιων χώρων του δήμου Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η έντονη αντίδραση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων, αφού εξέφρασαν έντονο προβληματισμό και αντιρρήσεις για την μελέτη που παρουσίασε και ήταν απαράδεκτη, τον ανάγκασε να αναδιπλωθεί και να μην θέσει το θέμα σε ψηφοφορία. Έδειξε απροετοίμαστος, δεν γνώριζε το θέμα σε όλες τις διαστάσεις και έτσι έκανε κίνηση τακτικής λέγοντας πως θα το ξαναφέρει στο μέλλον για συζήτηση και έγκριση.

Με αφορμή όσα έγιναν στο θέμα αυτό, η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” με ανακοίνωση της επισημαίνει:

“Πήρε πίσω την εισήγησή του ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού, υπό το βάρος των αντιδράσεων της Μαρίας και της Αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του θέματος για την “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων χώρων” ο κ. Μαυρίδης εισηγήθηκε να ανατεθούν σε ιδιώτη οι υπηρεσίες φωτισμού του Δήμου, έναντι 6.000.000 ευρώ.

Η κ. Γκουγκουσκίδου, που αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα με τον φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, ζήτησε επίμονα εξηγήσεις για το ύψος της επένδυσης, για τη χρησιμότητα του ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης, για την απόκλιση ισχύος των λαμπτήρων που επηρεάζουν το κόστος, γιατί δεν κατατίθεται η μελέτη που πλήρωσε ο Δήμος να εκπονηθεί και πάνω από όλα γιατί προτείνεται η παραχώρηση των υπηρεσιών φωτισμού σε ιδιώτη για 12 χρόνια.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” πρότεινε το έργο να γίνει και να λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου.

“Ο καλός και φθηνός φωτισμός είναι καθήκον του Δήμου. Αυτό το καθήκον πρέπει να το υπηρετήσουμε και όχι να το εκχωρήσουμε σε ιδιώτες” και κατέληξε “με την προτεινόμενη λύση από τον Δήμαρχο στο τέλος θα πληρώνουμε ακριβότερο το ρεύμα, στο τέλος θα χρειαστεί οι πολίτες να πληρώνουν ακριβότερα τέλη”.

Μετά τις αντιδράσεις σύσσωμης σχεδόν της Αντιπολίτευσης ο κ. Δήμαρχος έσπευσε να πάρει πίσω την εισήγησή του και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο προσεχές μέλλον.

Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης έπιασαν τόπο”.