Σε Ορεστιάδα, Νέα Βύσσα, Διδυμότειχο, Κυπρίνο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Το θέμα του Τμήματος Νοσηλευτικής

Σε Ορεστιάδα, Νέα Βύσσα, Διδυμότειχο, Κυπρίνο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Το θέμα του Τμήματος Νοσηλευτικής

Επίσκεψη στον βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα σε Ορεστιάδα, Νέα Βύσσα, Κυπρίνο και στάση στο Διδυμότειχο, πραγματοποίησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ.Ζαχαράκη ήρθε στην περιοχή μας για το Καραθεοδώρειο Δημοτικό Σχολείο, έγινε ανάπλαση και τον εξοπλισμό ανέλαβε η Ένωση «Mαζί για το Παιδί», αλλά στο πρόγραμμα της υπήρξαν και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και στη συνέχεια μαζί βρέθηκαν στη Νέα Βύσσα για την εκδήλωση, όπου έγινε δεκτή με λουλούδια από μικρούς και μεγάλους με λουλούδια. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο δημοτικό σχολείο της Νέας Βύσσας είναι η κορύφωση της γενναιοδωρίας και του εθελοντισμού», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, πριν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του «Καραθεοδώρειου» δημοτικού σχολείου του χωριού.

Η κα. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «αυτές οι αγαθοεργίες έρχονται να καλύψουν κενά, εκεί που το κράτος και οι διαδικασίες του καθυστερούν. Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, ανά την Ελλάδα και δεσμεύυόμαστε για εντονότερη παρουσία του κράτους στις ακριτικές περιοχές”.

Υπόμνημα της επέδωσαν μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Κατά την άφιξή της στο σχολείο, την κ.Ζαχαράκη ανέμεναν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί-μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Νίκο Νικολαίδη και της επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας την κάλυψη των 45 περίπου κενών που υπάρχουν στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, αλλά και την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών που καλούνται να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία. Επίσης έθεσαν το θέμα της ίδρυση Β΄ Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Έβρου στην Ορεστιάδα. «Αύριο κιόλας θα γίνουν οι πρώτες ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα με τα κενά», τους διαβεβαίωσε η κα. Ζαχαράκη και προανήγγειλε νέο πλαίσιο για τις μοριοδοτήσεις των αναπληρωτών σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές σχολικές μονάδες της χώρας.

Η ίδια η υφυπουργός Παιδείας έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μαζί με πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Νέα Βύσσα: “Εγκαινιάσουμε το Καραθεοδώρειο Δημοτικό Σχολείο του οποίου την ανάπλαση και τον εξοπλισμό ανέλαβε η Ένωση «Mαζί για το Παιδί». Ένα σπουδαίο έργο που θα δώσει στους μαθητές καινούργιο εξοπλισμό, μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη, νέα αίθουσα για το τμήμα υποδοχής και καινούργιο γήπεδο μπάσκετ. Κυρίως όμως έμπνευση να μάθουν, να δημιουργήσουν και να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο γύρω τους. Με συγκίνηση παρακολουθήσαμε τα λόγια αγάπης των παιδιών, του δημάρχου, του διευθυντή του σχολείου και της προέδρου της Ένωσης κ. Αλεξάνδρας Μαρτίνου”.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Κυπρίνο, όπου επίσης υπήρξε βοήθεια από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και φυσικά άκουσε και τα αιτήματα και τα προβλήματα που της έθεσαν οι εκπαιδευτικοί.

Στάση στο Διδυμότειχο και συνάντηση με τον

δήμαρχο, αλλά και για τη Σχολή Νοσηλευτικής

Αν και το πρόγραμμα της Σοφίας Ζαχαράκη δεν περιλάμβανε συναντήσεις στο Διδυμότειχο, επειδή έτσι και αλλιώς πέρασε μέσα από την πόλη επειδή λόγω έργων είναι κλειστός ο περιφερειακός δρόμος του κάθετου άξονα, η ίδια αποφάσισε να συναντηθεί τόσο με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, όπως και έκανε, αλλά και με την Επιτροπή για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στον “αέρα” και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα παλιών και νεοεισαχθέντων φοιτητών, λόγω πολλών λειτουργικών προβλημάτων.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου υπέβαλλε πρόταση στην υφυπουργό Παιδείας και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της για δημιουργία πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου στο Διδυμότειχο… τύπου Σουηδίας, επικαλούμενος τις πολύ καλές σχέσεις της πόλης με το συγκεκριμένο κράτος της βόρειας Ευρώπης, λόγω της εξορίας του Σουηδού βασιλιά Κάρολου στην πόλη. Μάλιστα τόνισε πως για το θέμα συζήτησε και με την πρέσβη της Σουηδίας που πρόσφατα επισκέφθηκε το Διδυμότειχο. Έθεσε ακόμα το θέμα ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στη συνέχεια η κ.Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον Κώστα Βαφειάδη, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά και Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής, ο οποίος ανέλυσε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, μια και δεν υπάρχουν ακόμα ούτε καθηγητές για να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι τα θέματα αυτά είναι αρμοδιότητα του άλλου υφυπουργού κ.Διγαλάκη στον οποίο θα μεταφέρει όσα της τέθηκαν.