Ντου στον Έβρο από στεριά και θάλασσα οι λαθρομετανάστες – Δεν περνάει κανείς όπως λέει ο Άδωνις

Ντου στον Έβρο από στεριά και θάλασσα οι λαθρομετανάστες – Δεν περνάει κανείς όπως λέει ο Άδωνις

Ντου στον Έβρο κάνουν καθημερινά από στεριά και θάλασσα οι λαθρομετανάστες, αφού δεκάδες είτε συλλαμβάνονται μαζί με τους διακινητές τους, είτε επιδιώκουν να βρεθούν στα χέρια Λιμενικού και αστυνομίας, ώστε να καταγραφούν.

Σήμερα τις πρωινές ώρες, στον εντοπισμό και τη διάσωση εικοσιοκτώ (28) αλλοδαπών  προέβη πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Στην περιοχή της Ιτέας Φερών, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δεκάδες λαθρομετανάστες που πέρασαν τον ποταμό Έβρο και φυσικά θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή.
Επίσης, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) λαθρομετανάστες.
Τους “πρόδωσαν” οι παλμοί της καρδιάς

Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι μετέφερε παράνομα, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και με την συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο, το οποίο ήταν έμφορτο με εμπορεύματα.