Δημοσχάκης: Η Ν.Δ είναι πλέον Κυβέρνηση και αντί να λύσει κανένα τοπικό πρόβλημα, συνεχίζει τις… επιστολές

Δημοσχάκης: Η Ν.Δ είναι πλέον Κυβέρνηση και αντί να λύσει κανένα τοπικό πρόβλημα, συνεχίζει τις… επιστολές

Στις 7 Ιουλίου 2019 έγιναν εθνικές εκλογές και ο ελληνικός λαός έδωσε την εξουσία και μάλιστα ως αυτοδύναμη Κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία. Το ξαναθυμίζω, γιατί ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου (πάνω από 16.000 σταυρούς) του κυβερνώντος κόμμαος Αναστάσιος Δημοσχάκης, προφανώς δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, αφού συνεχίζει να συμνπεριφέρεται ως βουλευτής της… αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζει λοιπόν να μας… βομβαρδίζει με δελτία Τύπου, με τα οποία μας ενηερώνει ότι στέλνει… επιστολές στα διάφορα υπουργεία, ζητώντας να δοθούν λύσεις σε κάποια προβλήματα. Όπως δηλαδή έκανε και στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ (υπήρχε και τέτοιο κόμμα με αρχηγό τον Πάνο καμμένο αν το ξεχάσατε) και παράλληλα έκανε συνέχεια Ερωτήσεις και Επερωτήσεις. Ολόκληρη… βιομηχανία είχε στήσει με το γραφείο του ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όπως του αρέσει να γράφεται σε κάθε δελτίο Τύπου το οποίο μας στέλνει. Μόνο που όσν αφορά την Ελληνική Αστυνομία και τους πρώην συναδέρφους του, χρόνια τώρα και ως βουλευτής αλλά και παλαιότερα ως ενεργεία Αρχηγός της, τίποτα ουσιαστικό δεν έκανε για να βελτιώσει τις συνθήκες δουλειάς τους. Ούτε καινούργια κτίρια, για να μην είναι στοιβαγμένοι όπως οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης για παράδειγμα, ούτε κατάφερε να επιβάλλει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο για την επίβλεψη έλεγχο των συνόρων τώρα που το κόμμα του έγινε Κυβέρνηση.

Τις δυο τελευταίες ημέρες λοιπόν, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του κ.Δημοσχάκη, συνέχισε τις… Επιστολές σε υπουργούς και συγκεκριμένα:

  1. Επιστολή απέστειλε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με την κατασκευή Νέου Τελωνείου στο σημείο Εισόδου-Εξόδου Κήπων μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
  2. Επιστολή απέστειλε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας & Τουρισμού ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης με το αίτημα να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία (παράταση των προβλεπομένων του άρθρου 128 του Ν.4495/2017) έως ότου εκδοθεί το νέο ΠΔ, με το οποίο θα δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των πρόχειρων καταλυμάτων στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου.
  3. Πριν λίγο καιρό είχε στείλει και πάλι Επιστολή για την ιρλανδική διάβαση στις Καστανιές που παραμένει κατεστραμμένη δυσκολεύοντας την ζωή των αγροτών της περιοχής.

Μόνο που οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι ούτε να κάνουν Ερωτήσεις και Επερωτήσεις στην Βουλή, ούτε να στέλνουν Επιστροκλές και υπομνήματα στους υπουργούς. Τους επισκέπτονται στα υπουργικά τους γραφεία και εκεί-αν χρειαστεί-χτυπούν το χέρι στο γραφείο και ΑΠΑΙΤΟΥΝ για τον τόπο και τους συμπολίτες τους, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους “καίνε”. Κι ακόμα, παίρνουν από το… χέρι τους θεσμικούς του νομού Έβρου, δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Προέδρους Συλλόγων και αφού κλείσουν ραντεβού με υπουργούς, πηγαίνουν μαζί τους και όχι απλά ζητούν, αλλά επαναλαμβάνω ΑΠΑΙΤΟΥΝ να δοθούν λύσεις. Κι όχι μόνο να τους επισκέπτονται ζητώντας προσωπικά… ρουσφέτια, όπως για παράδειγμα να μην μειωθούν οι πολλοί αστυνομικοί που είχε στην διάθεση του και μείνουν μόνο ένας ή δύο.

Έτσι πρέπει να ενεργεί και να λειτουργεί ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου και αν εναμονή… υπουργός (έτσι συνεχίζει να πιστεύει για τον εαυτό του). Καλά πέρασε επί 4 χρόνια με τη Ν.Δ στην αντιπολίτευση, όπου η απάντηση σε όσους απαιτούσαν να παρέμβει για λύση στα προβλήματα ήταν: “Δεν είμαι κυβερνητικός βουλευτής να πάω στους υπουργούς. Ζητήστε το απ’ τους Συριζαίους”. Αυτά πλέον δεν ισχύουν και οι δικαιολογίες τέτοιου τύπου δικαιολογημένα δεν γίνονται αποδεκτές.