ΒΙΝΤΕΟ: Η… κυρά του Αμορίου, που εμψυχώνει τους στρατιώτες με ποιήματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

ΒΙΝΤΕΟ: Η… κυρά του Αμορίου, που εμψυχώνει τους στρατιώτες με ποιήματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Μετά την κυρά της Ρω και την κυρά των Μαρασίων, υπάρχει και η… κυρά του Αμορίου Σουφλίου. Η 90χρ0νη κυρά Αποστολία μένει στο χωριό αυτό που βρίσκεται ανάμεσα σε Σουφλί και Διδυμότειχο, συνθέτει μόνη της ποιήματα με τα οποία εμψυχώνει τους φαντάρους που υπηρετούν στην περιοχή, μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ηλικιωμένη γιαγιά από το Αμόριο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, δείχνει με αυτό τον τρόπο την αγάπη και την στοργή της σε κάθε νέο που έρχεται να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην περιοχή. Παλαιότερα περισσότερο, αλλά τώρα λόγω της 90 της χρόνων πιο αραιά, επισκέπτεται το Στρατιωτικό Φυλάκιο “Μαύρος Όγκος” που βρίσκεται δίπλα στο χωριό της, εμψυχώνει τους στρατευμένους με ποιήματα, λειτουργώντας ως εθνοφύλακας που φυλάει με τον δικό της τρόπο “Θερμοπύλες ” και αφιερώνει τη ζωή της στην πατρίδα. Υψώνει μάλιστα κάθε πρωί στο σπίτι της την Ελληνική Σημαία !!!

Ένα από τα ποιήματα αυτά αφιέρωσε στον Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας, τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο Αμόριο στις 26 Οκτωβρίου για τον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Η κυρά Αποστολία Παπαδάκη, η… κυρά του Αμορίου, παρουσία του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου και της συζύγου του Δέσποινας Μπουρουτζίδου, αλλά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Αγελαδαράκη, αφιέρωσε στον κ.Καβιδόπουλο το ποίημα που μεταξύ άλλων λέει στους φαντάρους ότι “ο Ταξίαρχος έχει χρυσή καρδιά και τους αγαπάει σαν παιδιά του”.

 ΑΚΟΥΣΤΕ την κυρά του Αμορίου ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που “ανέβασε” ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος

Gepostet von Panagiotis Kalakikos am Montag, 28. Oktober 2019