Αλεξανδρούπολη: Σε αργία τέθηκε και ο Γιώργος Ουζουνίδης μετά τον Βαμβακερό – Θα… τριτώσει με Λαμπάκη;

Αλεξανδρούπολη: Σε αργία τέθηκε και ο Γιώργος Ουζουνίδης μετά τον Βαμβακερό – Θα… τριτώσει με Λαμπάκη;

Σε παράταξη της… αργίας εξελίσσεται η “Πόλη και Πολίτες”, η παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού μετά τον Αντώνη Βαμβακερό, τέθηκε σε αργία από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ουζουνίδης.

Η πειθαρχική αυτή ποινή στον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ είναι για 30 ημέρες και επιβλήθηκε μάλιστα 23 Μαίου 2019, μόλις τρεις ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στις 26 Μαίου και φυσικά κρατήθηκε μυστική ως “κόρη οφθαλμού”, αφού θα δημιουργούσε νέες αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της απελθούσας δημοτικής αρχής. Γιατί μετά τον Αντώνη Βαμβακερό, ο οποίος βρίσκεται μόνιμα σε αργία μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για πλαστογράφηση πτυχίου, η δημοτική παράταξη του επί 9 χρόνια δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκη, θα πήγαινε στις κάλπες έχοντας υποψήφιους δύο δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τιμωρήθηκαν με αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η συγκεκριμένη ποινή επιβλήθηκε στον κ.Ουζουνίδη για κάποιο αδίκημα που αφορούσε την θητεία του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά από την “διαχείριση” της, προκύπτουν κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και από τον ίδιο, αφού τελευταία εμφανίζει… εκρηκτικές αντιδράσεις προσπαθώντας να παραστήσει τον… δυναμικό αντιπολιτευόμενο, αλλά και από την παράταξη της αντιπολίτευσης “Πόλη και Πολίτες”.

Την τιμωρία του σε αργία, που όλο αυτό το διάστημα κρατήθηκε μυστική, την “ανακάλυψε” το Evros-news.gr από την πρόσφατη συνεδρίαση και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 24 Οκτωβρίου 2019, όπου αιτήθηκε να πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης το ποσό των 1.217,68 ευρώ για κάλυψη εξόδων και δαπανών του πληρεξουσίου δικηγόρου του και νομικού συμβούλου του Δήμου Αλεξ/πολης Χρήστου Βασματζίδη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στη δικάσιμο της 21ης Νοεμβρίου 2019. Ο κ.Ουζουνίδης είχε προσφύγει στο ανώτατο αυτό δικαστήριο, με άσκηση προσφυγής για να ακυρώσει την απόφαση αυτή και με αίτηση αναστολής για να ανασταλεί η ως άνω απόφαση μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της προσφυγής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  • Πρώτο και βασικότερο. Πότε ακριβώς άσκησε την προσφυγή για ακύρωση της απόφασης και αίτηση αναστολής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δημοτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Λαμπάκη; Γιατί στα δύο έγγραφα από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για να καλύψει ο δήμος Αλεξανδρούπολης τα δικαστικά του έξοδα, δεν αναφέρεται πουθενά.
  • Ο ίδιος τονίζει στην αίτηση του ότι: “Η απόφαση επιδόθηκε σε μένα στις 23.5.2019, μου επεβλήθη ποινή αργίας 30 ημερών. Κατά της αποφάσεως αυτής υπήρχε προθεσμία ενός μηνός εντός της οποίας είχα τη δυνατότητα να προσφύγω ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, με άσκηση προσφυγής για να ακυρώσω την απόφαση αυτή και με αίτηση αναστολής για να ανασταλεί η ως άνω απόφαση μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της προσφυγής μου”. Άρα μπορούσε ως τις 23 Ιουνίου 2019 να ασκήσει τα ένδικα μέσα. Πότε ακριβώς το έκανε μέσω του δικηγόρου του δήμου Αλεξανδρούπολης κ.Βασματζίδη;

  • Στην πρώτη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης στις 19 Ιουνίου 2019, όταν τότε εγκρίθηκε να πληρωθούν άλλα 960 ευρώ για τα έξοδα του δικηγόρου του Χρήστου Βασματζίδη, την αρχική του αίτηση την κατέθεσε στις 25 Μαίου 2019. Δηλαδή ημέρα Σάββατο, αφού η 26η Μαίου ήταν Κυριακή και διεξήχθησαν οι πρώτες δημοτικές εκλογές. Τώρα πως ήταν ανοιχτός ο δήμος Αλεξανδρούπολης Σάββατο ημέρα που γνωρίζουμε ότι δεν λειτουργεί, είναι και αυτό ένα ερωτηματικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πρώτη απόφαση νομικής κάλυψης Γιώργου Ουζουνίδη

  • Όπως παραδέχεται ο κ.Ουζουνίδης, ενημερώθηκε στις 23 Μαίου ότι τέθηκε σε αργία από εκείνη την ημέρα. Άρα ως τις 23 Ιουνίου και τουλάχιστον ως να καταθέσει αίτηση αναστολής προκειμένου να ανασταλεί η ως άνω απόφαση μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της προσφυγής του, δεν μπορούσε να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια, στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία επίσης ήταν μέλος, αλλά και στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ στην οποία ήταν Πρόεδρος. Ούτε να υπογράφει τις όποιες αποφάσεις ή τουλάχιστον ως την ημέρα που κατέθεσε την αίτηση αναστολής, η οποία δεν αναφέρεται στα δυο έγγραφα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ πότε ακριβώς κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας. ΤΟ ΕΚΑΝΕ;
  • Ο Αντώνης Βαμβακερός για παράδειγμα, δεν παίρνει μέρος στα Δημοτικά Συμβούλια και μάλιστα στα πρακτικά των συνεδριάσεων αναφέρεται ρητά αυτό. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την συνεδρίαση της 24ης Μαίου, δηλαδή την επόμενη ημέρα που τέθηκε σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Γιώργος Ουζουνίδης, ο οποίος όμως πήρε κανονικά μέρος στην συνεδρίαση!!!!!!! Σε αντίθεση με τον Βαμβακερό.

  • Ο Γιώργος Ουζουνίδης πήρε μέρος ΚΑΝΟΝΙΚΑ όχι μόνο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μαίου, αλλά και σε άλλα στον ένα μήνα που τέθηκε σε αργία, όπως και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ήταν μέλος και αποδεικνύεται από πολλά έγγραφα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για εκείνο το χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 ΜΑΪΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 24 ΜΑΪΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το κομβικό σημείο είναι πότε άσκησε την αίτηση αναστολής στο ΣτΕ. Αν μέχρι να το κάνει συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της ΔΕΥΑΑ, τότε αυτό ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ και οι όποιες αποφάσεις ελήφθησαν ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ. 

Αν χάσει την εκδίκαση στο ΣτΕ, θα… κάνει παρέα στον Βαμβακερό

Θα τους ακολουθήσει και ο επικεφαλής τους Βαγγέλης Λαμπάκης;

Η εκδίκαση της προσφυγής του Γιώργου Ουζουνίδης θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 21 Νοεμβρίου. Αν την χάσει, αυτόματα θα τεθεί σε αργία για 30 ημέρες και θα… κάνει παρέα στον επίσης εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες” Αντώνη Βαμβακερό, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες σε αργία. Πριν τις εκλογές ακόμα και συνεχίζει να παραμένει ως να εκδικαστούν οι υποθέσεις του για την πλαστογράφηση πτυχίου.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, εκκρεμούν οι καταγγελίες που έχει κάνει εναντίον του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, για υποθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή. Εκεί, όπως έχει γράφει το Evros-news.gr, ο τέως δήμαρχος ως Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής, συμμετείχε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ψήφιζε υπέρ των πελατών της δικηγόρου γυναίκας του Βασιλικής Μιχαλακάκου και έτσι γινόταν δικαστικός συμβιβασμός με τον δήμο Αλεξανδρούπολης για να πάρουν τα χρήματα τους και να μην συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη. Κάτι όπως που ρητά απαγορεύεται από το νόμο και είναι αιτία να τεθεί κάποιος αυτοδιοικητικός σε αργία.

-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Β.Λαμπάκης ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΕ ψηφίζοντας ο ίδιος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ πελάτη της γυναίκας του!!!!

-ΦΟΒΕΡΟΣ: Ο Β.Λαμπάκης ψήφισε ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και εισέπραξε οφειλόμενα χρήματα απ’ τον δήμο!!!

Αν λοιπόν έχουμε απόφαση της Αποκεντρωμένης να τεθεί σε αργία και ο κ.,Λαμπάκης, τότε για όσο διάστημα αυτό συμβεί, αν επαναλαμβάνω συμβεί κάτι τέτοιο, τρεις καρέκλες στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θα είναι κενές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.