Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη – Πολλά προβλήματα και μαθήματα μέσω… τηλεδιάσκεψης

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη – Πολλά προβλήματα και μαθήματα μέσω… τηλεδιάσκεψης

Μετ’ εμποδίων και με πολλά, σοβαρά προβλήματα, θα ξεκινήσει τελικά τη λειτουργία της την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, που αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, την έδρα του ΔΠΘ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Δερμεντζόπουλου που ήταν ο μοναδικός από τοτυς τέσσερις που παρέστη αυτοπροσώπως δείχνοντας και το ενδιαφέρον και την αγωνία του, του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και καθηγητή στην σχολή Νοσηλευτικής Κώστα Βαφειάδη και εκπροσώπου που έστειλε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Τόσο αυτή όσο και οι Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, επικαλέστηκαν ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και δεν παρέστησαν. Από την πλευρά του Διεθνούς Πανεπιστημίου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος Ευγενία Μηνασίδου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του ΔΠΘ και άλλοι υπηρεσιακοί και ακαδημαϊκοί παράγοντες.

Καθηγητές θα κάνουν μαθήματα και μέσω… Skype

Παρουσιάστηκε η δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, με πολλά και σοβαρά προβλήματα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστη, όπως προσπάθησε να πείσει με αλλεπάλληλες δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες λειτουργώντας με… μαυρογιαλούρικο τρόπο ο βουλευτής κ.Δημοσχάκης. Το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με την πρόσληψη των Καθηγητών, ιδιαίτερα Νοσηλευτικής Π.Ε με διδακτορικό. Όλοι όμως συμφώνησαν πως τα χρονικά περιθώρια όχι απλά έχουν στενέψει επικίνδυνα, αλλά πλέον δεν υπάρχουν. Έτσι αποφασίστηκε, έστω και με τους όσους καθηγητές υπάρχουν αυτή την στιγμή και μπορούν να διδάξουν, αλλά και με κάποιες μεσοβέζικες λύσεις, να αρχίσει την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η λειτουργία της Σχολής στο Διδυμότειχο και για τα υπόλοιπα… βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα θα παραταθεί το ακαδημοαϊκό έτος και θα πάνε πίσω οι εξετάσεις του εξαμήνου.

Για να αντιληφθεί κάποιος την σοβαρή κατάσταση και τα πολλά προβλήματα, έπεσε στο τραπέζι και σχεδόν υιοθετήθηκε, η λύση να γίνονται μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι Καθηγητές δηλαδή μέσω… Skype από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης να κάνουν μάθημα στους σπουδαστές που θα βρίσκονται στην αίθουσα του Διδυμοτείχου και θα τους βλέπουν από την… τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην ατμόσφαιρα αιωρούνταν ένα κλίμα αμφισβήτησης της συνέχισης λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. ΕΕίναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός βουλευτής που συμμετείχε στην σύσκεψη, ο κ.Δερμεντζόπουλος, εξερράγη όταν ακούστηκε η άποψη από συμμετέχοντα στην συζήτηση, μετέφεροντας όπως είπε την άποψη του Συλλόγου Νοσηλευτών Ελλάδος, πως “είναι καλύτερα το Τμήμα να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη“. Χαρακτήρισε απαράδεκτες και επικίνδυνες αυτές τις απόψεις, για ακολουθήσουν οι αντιδράσεις τόσο από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου όσο και τον Κώστα Βαφειάδη, οι οποίοι επίσης ξεκαθάρισαν πως πρέπει, για πολλούς λόγους, το τμήμα Νοσηλευτικής όχι απλά να παραμείνει στο Διδυμότειχο και να λειτουργήσει, αλλά να ενισχυθεί με συγκεκριμένες αποφάσεις και υλοποίηση τους.