Διδυμότειχο: Απόγνωση κατοίκων, αφού μόνο μέσα στο Νοέμβριο υπήρξαν 13 διακοπές ή σοβαρά προβλήματα ύδρευσης!!!

Διδυμότειχο: Απόγνωση κατοίκων, αφού μόνο μέσα στο Νοέμβριο υπήρξαν 13 διακοπές ή σοβαρά προβλήματα ύδρευσης!!!

Οι δήμαρχοι αλλάζουνε μα νερό απ’ τις βρύσες δεν βγαίνει, τραγουδούν στην πόλη του Διδυμοτείχου και σε κάποια χωριά του δήμου οι κάτοικοι, αφού το κακό παράγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λένε το… νερό, νεράκι σχεδόν καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο μέσα στο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις πρώτες 18 του ημέρες, υπήρξαν συνολικά 13 (φτου… γρουσουζιά) διακοπές στην υδροδότηση ή σοβαρά προβλήματα σε περιοχής της πόλης και σε συγκεκριμένα χωριά. Στο Σοφικό για παράδειγμα, οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, αφού επί πολλές ημέρες δεν έχουν νερό και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Κι όλα αυτά είναι από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου), οι εργαζόμενοι της οποίας αγωνίζονται συγκινητικά σχεδόν καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να λύσουν τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάζονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΗς ΔΕΥΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Παραθέσαμε όλες αυτές τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ, για να μην επικαλεστεί κανείς ότι τα… βγάζουμε από το μυαλό μας. Προφανώς και δεν είναι υπεύθυνη η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου για το… προβληματικό δίκτυο μεταφοράς, αλλά και το δίκτυο μέσα στην πόλη. Μόλις 2,5 μήνες έχει που ανέλαβε την εξουσία ο καινούργιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, που είναι παράλληλα και Πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης και βρέθηκε, όπως φαίνεται και η φωτογραφία επιτόπου για να συντονίσει τις εργασίες αποκατάστασης των σπασμένων αγωγών. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι θα είναι άδικο να πέσει πάνω σε αυτόν και τους συνεργάτες του το “βάρος” της ευθύνης και οι κατηγορίες.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα, που προφανώς και θα έπρεπε να τα χειριστεί καλύτερα ο κ.Χατζηγιάννογλου. Πολύ απλά γιατί:

  1. Γνώριζε ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, ότι το θέμα της ύδρευσης είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα του δήμου Διδυμοτείχου. Το πιο σοβαρό και δυσεπίλυτο.
  2. Θα έπρεπε από τον Ιούνιο που εκλέχθηκε ως την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε, να είχε επικεντρωθεί κύρια και αποκλειστικά πως θα βρει άμεσα λύσεις για την βελτίωση της κατάστασης. Έχουν περάσει όμως ήδη 2,5 μήνες και δεν έχει καταφέρει ούτε νέα διοίκηση να διορίσει στην ΔΕΥΑΔ. Αυτή που επιλέχθηκε, λόγω γραφειοκρατικών λαθών που έγιναν, δεν μπορεί ακόμα να αναλάβει και απορρίφθηκε.
  3. Θα έπρεπε να αναζητήσει έναν ΕΙΔΙΚΟ για το πρόβλημα της ύδρευσης, ακόμα και από άλλη περιοχή του Έβρου, της Θράκης ή και απ’ όλη την Ελλάδα. να τον προσλάβει για να πιάσει δουλειά άμεσα και να φέρει αποτελέσματα.
  4. Ο πρώτος και βασικός Ειδικός Συνεργάτης που θα έπρεπε να προσλάβει μόλις ανέλαβε την διοίκηση, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ. Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα που χρειάζεται επίλυση.
  5. Δεν είναι δυνατόν, για να κρατήσει… πολιτικές και αυτοδιοικητικές ισορροπίες, να επιλέγονται για το νέο Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο τέως Αντιδήμαρχος Δημήτρης Εμμανλουηλίδης. Οι άνθρωποι αποδείχθηκαν ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα. Ούτε να επιλέγεται ο Σκίνδρης, επειδή απλά στηρίζει με την μία ψήφο του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τις αποφάσεις. Τα προβλήματα της ύδρευσης δεν μπορούν να λυθούν με… αναρτήσεις στο facebook.
  6. Ούτε είναι δυνατόν για τους ίδιους λόγους, να προορίζεται για Αντιπρόεδρος (αμειβόμενος μάλιστα μια και Πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου) ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Στρατιωτικός είναι ο άνθρωπος, όσο καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά να έχει (που έχει), χρειάζεται κάποιος πιο ειδικός στο αντικείμενο. Εγώ δεν υιοθετώ τις κακίες που ακούγονται, πως επιλέγεται επειδή ήταν υποψήφιος, δεν εκλέχθηκε και κάπου πρέπει να βολευτεί. Ούτε φυσικά πως αυτό γίνεται επειδή είναι γαμπρός της οικογένειας Παπατσαρούχα και αφού ο τέως δήμαρχος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, γίνονται όλα αυτά. Η ουσία είναι πως θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος που γνωρίζει καλά το αντικείμενο της ΔΕΥΑΔ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν το Νοέμβριο που διανύουμε και ανάμεσα στις συνεχείς επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ για τα προβλήματα ύδρευσης, τις διακοπές νερού, υπήρξε και μια ανακοίνωση που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από κάποιους, γέλια σε άλλους και εκνευρισμό σε αρκετούς. Η δυνατότητα των πολιτών του δήμου Διδυμοτείχου, να εξοφλούν τους λογαριασμούς (τους πολύ “φουσκωμένους” είναι αλήθεια σε σχέση με άλλες πόλεις που δεν έχουν καθόλου προβλήματα μάλιστα στην ύδρευση) της δημοτικής αυτής επιχείρησης και σε Τράπεζες μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.