Ορεστιάδα: Με το φυσικό αέριο που θα “έφερναν” Μαυρίδης, Γκαρά το 2019 τι απέγινε;

Ορεστιάδα: Με το φυσικό αέριο που θα “έφερναν” Μαυρίδης, Γκαρά το 2019 τι απέγινε;

“Τον χειμώνα του 2019 που αρχίζει 15 Οκτωβρίου περίπου, οι πρώτοι δημότες θα έχουν φυσικό αέριο, αφού θα δημιουργηθούν 22,5 χιλιόμετρα δικτύου στην Ορεστιάδα”. Αυτά δήλωνε έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2019, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Βρισκόμαστε ήδη στο 2020, οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακριβά το πετρέλαιο και όσοι πίστεψαν στις εξαγγελίες του δημάρχου τους ότι θα είχαν ήδη φυσικό αέριο στην πόλη τους… ακόμα περιμένουν. Το ίδιο ισχύει και για όσους πίστεψαν την Ορεστιαδίτισσα βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η οποία επίσης δήλωνε ότι από το καλοκαίρι ακόμα του 2019 επιχειρήσεις της Ορεστιάδας θα χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο. Το μόνο φυσικό αέριο πάντως που βλέπουν ή καλύτερα… μυρίζουν μέχρι τώρα οι Ορεστιαδίτες, είναι από κάποιες… τζούφιες που αμολάνε συμπολίτες τους. Όπως… τζούφιες αποδείχθηκαν και οι υποσχέσεις του δημάρχου τους κ.Μαυρίδη και της βουλευτίνας τους.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο 2019 ο Βασίλης Μαυρίδης μιλώντας στον ραδιοδφωνικό σταθμό Status fm, δήλωνε: “Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα μπορούν τα σπίτια της Ορεστιάδας, να αξιοποιήσουν το φυσικό αέριο για θέρμανση. Θα δημιουργηθούν 22,5 χιλιόμετρα μέσα 2019″.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Μαυρίδης: Τον Οκτώβριο 2019 το φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2019 ενημέρωνε για καθυστέρηση στην έναρξη των έργων ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΌπως είπε ο κ. Μαυρίδης υπήρξε θεσμικό και νομικό κόλλημα στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης του έργου, το οποίο επιλύθηκε με τροπολογίες που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, θα διενεργηθεί ο απαραίτητος διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναπτύξει το δίκτυο στην πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη. Με βάση το προηγούμενο χρονοδιάγραµµα, η ανάδειξη των αναδόχων κατασκευής των έργων προµήθειας υλικών, διοίκησης και επίβλεψης έργου θα είχε ολοκληρωθεί µέσα στο καλοκαίρι, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα φτάσουμε στο φθινόπωρο. Το φθινόπωρο βέβαια πέρασε, κοντεύει να τελειώσει και ο χειμώνας και ακόμα τίποτα στην Ορεστιάδα.

Όσο για την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και φίλη του κ.Μαυρίδη, τη Νατάσα Γκαρά, δήλωνε περιχαρής και πανηγυρίζοντας για την Κυβέρνηση της, ότι το καλοκαίρι του 2019 θα είχαν ήδη συνδεθεί οι πρώτες επιχειρήσεις της Ορεστιάδας. Μόνο που μέχρι τώρα δεν έχουν δημιουργηθούν καν οι σταθμοί αποσυμπίεσης για το φυσικό αέριο που θα φτάνει με βυτιοφόρα.

ΙΔΟΥ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 

Γκαρά: Το ερχόμενο καλοκαίρι θα χρησιμοποιείται φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα από τις επιχειρήσεις

Γκαρά: Τον Ιούνιο φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις της Ορεστιάδας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έφυγε από την Κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019 και δεν υπήρξε καμιά πρόοδος στα έργα που η ίδια προέβλεπε ότι θα είχαν προχωρήσει μέχρι τότε και θα συνδέονταν επιχειρήσεις της Ορεστιάδας στο δίκτυο. Την στιγμή που όπως είπε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης στο δημοτικό συμβούλιο, υπήρχε θεσμικό και νομικό κόλλημα στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης του έργου, για το οποίο είτε η ίδια είχε άγνοια, είτε κορόιδευε συνειδητά τον κόσμο. Κι όπως συνηθίζει, βγήκε το Νοέμβριο να κατηγορήσει τη σημερινή Κυβέρνηση.