Στον βόρειο Έβρο γιατί δεν έρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα; Δεν έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές;

Στον βόρειο Έβρο γιατί δεν έρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα; Δεν έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές;

Ένα θέμα το οποίο συνυπογράφουμε γιατί συμφωνούμε απόλυτα μαζί του, θέτει ο Ανδρέας Μόμτσος, αθλητής ΑμεΑ από το Διδυμότειχο, με διακρίσεις στις ρίψεις σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, με αφορμή την λαμπαδηδρομία στην Αλεξανδρούπολη με την Ολυμπιακή Φλόγα εν όψει των αγώνων του Τόκυο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μόμτσος, που με πολύ ταπεινοφροσύνη υπογράφει ως “Ένας μικρός αθλητής ΑΜΕΑ από το Διδυμότειχο”, επισημαίνει και επαναλαμβάνουμε ότι συμφωνούμε και επαυξάνουμε μαζί του, ότι:

“Διάβασα με πολύ μεγάλη χαρά, ότι στην ωραία Αλεξανδρούπολη στις 16 Μαρτίου, θα έρθει η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκυο το 2020.

Θέλω λοιπόν να εκφράσω ένα μεγάλο παράπονο. Το είχα πει και παλαιότερα σε μια συνέντευξη μου, ότι στον βόρειο Έβρο, δηλαδή ΣΟΥΦΛΙ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, εκτός από το 2004 εάν θυμάμαι καλά, δεν έχει έρθει ποτέ η φλόγα.

Όταν το ίδιο το Διδυμότειχο ήταν, είναι και θα είναι φυτώριο Ολυμπιακών αθλημάτων και έχει βγάλει Ολυμπιονίκες, και πρωταθλητές σε επίπεδο Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και άλλων διοργανώσεων στον κλασικό αθλητισμό (Κ.Γκατσιουδης, Ε Καρασμανακης, Β.Παρογλου) και πολλούς άλλους, όπως επίσης και η Ορεστιάδα με το βόλεϊ, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους του πολιτικούς φορείς, μικρούς και μεγάλους, από βάθη καρδιάς, να γίνουν κάποιες ενέργειες, τις οποίες εγώ δεν γνωρίζω ποιες είναι, ώστε να έρθει και αυτό το μεγάλο και παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που γίνεται σε όλο τον κόσμο απανταχού της Γης και στις τρεις πανέμορφες πόλεις του βορείου Έβρου.

Για να γνωρίσουν και οι νέες γενιές την ολυμπιακή ιδέα και το ολυμπιακό ιδεώδες και πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκίνησαν απο την υπέρλαμπρη, ηλιόλουστη και πανέμορφη Ελλάδα μας και υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ

Ανδρέας Μόμτσος, ένας μικρός αθλητής ΑΜΕΑ από το Διδυμότειχο