Αλεξανδρούπολη: Με τρία αεροπλάνα ήρθε η “Ellinair” του ομίλου Μουζενίδη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Αλεξανδρούπολη: Με τρία αεροπλάνα ήρθε η “Ellinair” του ομίλου Μουζενίδη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Με τρία αεροπλάνα της ήρθε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, η αεροπορική εταιρεία “Ellinair” του ομίλου Μουζενίδη, του πασίγνωστου Ελληνορώσου επιχειρηματία, για τον οποίο πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα ο πολύ καλός φίλος Γιάννης Μαλκίδης, ο οποίος προβάλλει συνέχεια θέματα που αφορούν την πόλη, πρόκειται για τρία αεροπλάνα της συγκεκριμένης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θυγατρικής του Mouzenidis Group, τα οποία δυστυχώς δεν ξεκίνησαν την πολυπόθητη αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη ή κάποια άλλη ρωσική πόλη. Οπότε, μην περιμένενε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες να εμφανίζονται στην πόλη ή το νομό Έβρου. Απλά, βρίσκονται παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, μετά τις απαγορεύσεις εκ μέρους κυβερνήσεων πολλών χωρών για πτήσεις που συνδέουν τις πρωτεύουσες ή πόλεις τους με αυτές άλλων χωρών ή διακοπή των εσωτερικών γραμμών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω κορονοϊού. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που έφερε στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης μας τρία αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας “ELLINAIR”.
Τα τέλη παραμονής είναι εδώ πολύ φθηνότερα από αυτά στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης ή και στο “Αλέξανδρος” της Καβάλας που ανήκουν στην Fraport. Φυσικά δεν μιλάμε για το “Ελ.Βενιζέλος” της Αθήνας, που τα πράγματα από οικονομικής άποψης είναι ακόμα χειρότερα. Η Ellinair είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανήκει στον όμιλο Μουζενίδη και εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία” και το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σε 10+ προορισμούς στην Ελλάδα και σε 30+ πόλεις της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Λετονίας του Καζακστάν, της Γερμανίας και της Κύπρου. Από την στιγμή που δεν “πετάει”, επέλεξε να… παρκάρει τα αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και για έναν επιπλέον λόγο. Επειδή παραμένει κρατικό, είναι και πιο ασφαλές.


Μπορεί να… παρκάρει αεροπλάνα της εδώ και η AEGEAN
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν αποκλείεται και η AEGEAN να φέρει για… παρκάρισμα και δικά της αεροπλάνα, μια και όπως επισημάναμε, τα τέλη αεροδρομίου είναι πολύ λιγότερα από τα υπόλοιπα που ανήκουν στην γερμανική Fraport, αλλά και επειδή το “Ελ.Βενιζέλος” που η κίνηση επιβατών έχει μειωθεί δραματικά, κλείνει αρκετούς χώρους του για λόγους μάλλον οικονομίας.

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος της παρουσίας των τριών αεροσκαφών της Ellinair και όχι η αεροπορική σύνδεση με την Ρωσία, που επί χρόνια ευαγγελίζονταν και προανήγγειλε κάθε τόσο ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μαζί με υποσχέσεις για χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που θα κατέκλυζαν την περιοχή και τους οποίους ποτέ δεν είδαμε.