Ορεστιάδα: Ξαναλειτουργούν από αύριο οι λαϊκές αγορές – Όλη η απόφαση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

Ορεστιάδα: Ξαναλειτουργούν από αύριο οι λαϊκές αγορές – Όλη η απόφαση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

Ξαναρχίζουν από αύριο Τρίτη 28 Απριλίου την λειτουργία τους οι λαϊκές αγορές του δήμου Ορεστιάδας, δηλαδή στην πόλη, τα Ρίζια, τα Δίκαια, τον Κυπρίνο και τη Νέα Βύσσα.

Την απόφαση υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος και είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας τους, προκαλώντας αντιδράσεις από παραγωγούς και πωλητές. Πλέον όμως και εν όψει της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά τον δήμαρχο Σουφλίου που εδώ και ημέρες αποφάσισε την επαναλειτουργία των λαϊκών, ακολούθησε και ο κ.Μαυρίδης.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών δεν θα είναι όμως ανεξέλεγκτη και θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους που προβλέπονται στην απόφαση του:
1) Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).


2) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
3) Απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
Οι πελάτες θα πρέπει να εξυπηρετούνται το πολύ ανά δύο, έχοντας απόσταση 2μ μεταξύ τους.
Οι πωλητές (παραγωγοί- επαγγελματίες) θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ( γάντια, μάσκες, αντισηπτικό).
Στην λαϊκή αγορά της Δ.Κ.Ορεστιάδας που θα λειτουργήσει την Τρίτη 28-4-2020, θα συμμετέχουν μόνο οι πωλητές του Δήμου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΪΚΕΣ