Δικάζουν τους αγρότες των Φερών, που απεγνωσμένοι απ’ την κοροϊδία, ξέσπασαν το 2015 κατά Σγουρίδη

Δικάζουν τους αγρότες των Φερών, που απεγνωσμένοι απ’ την κοροϊδία, ξέσπασαν το 2015 κατά Σγουρίδη

-Αγανακτισμένοι από την καταστροφή των ζώων τους, είχαν διαμαρτυρηθεί στον τότε υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη στις Φέρες

 

Μετά από 5 χρόνια, δικάζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών, που το 2015 απεγνωσμένοι από την καταστροφή των ζώων τους από την οζώδη δερματίδιδα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη.

Κατηγορούμενοι στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου, είναι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ο επί χρόνια Πρόεδρος και νυν δημοτικός δημοτικός σύμβουλοςς Φερών Κώστας Δουνάκης, ο νυν σύμβουλος της Κοινότητας Φερών Νίκος Κανδύλης και ο γνωστός αγρότης και κτηνοτρόφος των Φερών κ.Τσίκος. Η κατηγορία είναι παρακώλυση της ελεύθερης διακίνησης του κ.Σγουρίδη για πέντε λεπτά, επειδή οι αγανακτισμένοι τότε αγρότες έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο του και δεν τον άφηναν να αποχωρήσει. Όλα αυτά συνέβησαν στις Φέρες, στην διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, την Παρασκευή 11-12-2015.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Φερών,που ένοιωθαν το δίκιο να τους… πνίγει και ευρισκόμενοι σε απόγνωση από την θανάτωση των ζώων τους, μπήκαν στο κλειστό γυμναστήριο όπου θα διεξάγονταν το συνέδριο και επιτέθηκαν φραστικά στον Παναγιώτη Σγουρίδη, στέλεχος των ΑΝΕΛ και στενό συνεργάτη του Προέδρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν τότε Αναπληρωτής υπουργό Υποδομών, αλλά είχε διατελέσει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τους είχε υποσχεθεί λύσεις στα προβλήματα τους. Τον φώναζαν ψεύτη και πως είχε μεγάλο θράσος μετά από την τόση κοροϊδία που τους έκανε, να βρεθεί στις Φέρες,  ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αρχικά δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από κτηνοτρόφους, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν έκανε τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε όταν ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι τόνισαν ότι ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα φτάσουν στον Έβρο εμβόλια για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την αποφυγή της εξάπλωσης της οζώδους δερματίτιδας, τα εμβόλια δεν έφτασαν ποτέ και οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν μόνοι τους μέσω… Βουλγαρίας, καθώς στην χώρα μας οι τράπεζες είχαν περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Δεν είχαν πληρωθεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής τις αποζημιώσεις για τα κοπάδια που τους θανάτωσαν και ο Αγροτικός Σύλλογος δεν είχε πληρωθεί τα εμβόλια που για να έρθουν στην Ελλάδα τα πλήρωσαν μόνοι τους  από ταμείο του συλλόγου και που εντέλει δεν πληρώθηκαν ποτέ από το κράτος.

Οι εξαγριωμένοι με την κοροϊδία από την τότε Κυβέρνηση και τον κ.Σγουρίδη αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν γνώριζαν ότι θα είναι εκεί, γιατί φανταζόταν ότι θα ερχόταν μετά το… δούλεμα του ίδιου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι δεν άφηναν τον υφυπουργό να φύγει και εγκλώβισαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και κατάφερε να ξεφύγει μετά από ελάχιστα λεπτά. Μάλιστα οι παρόντες βουλευτές Ν. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας, Δημήτρης Ρίζος, κατήγγειλαν ότι ήταν σκηνοθετημένα τα επεισόδια που έγιναν 

Αλεξανδρής: Αντί να πάνε κατηγορούμενοι όλοι αυτοί

που μας κορόιδευαν, θα βρεθούμε εμείς στο δικαστήριο  

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή και την παραπομπή σε δίκη μετά από 5 χρόνια, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα και ενώ είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές και με πολύ πίκρα έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

“Θυμάμαι τα γεγονότα και αναρωτιέμαι και αγανακτώ. Γιατί θυμάμαι πως μας ξεφτίλισαν με την στάση και συμπεριφορά τους. Θυμάμαι την κοροϊδία με τα εμβόλια για την ζωονόσο, θυμάμαι το περιβόητο “δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα εμβόλια γιατί είμαστε υπό capital control” και τον τότε υποδιοικητή της Τράπεζας Πειραιώς να μου λέει “κύριε Αλεξανδρή σας κοροϊδεύουν. Τα υπουργεία δεν έχουν capital control.

Θυμάμαι την κυρία που κάθε ώρα συνομιλούσαμε στην Αφρική για τα εμβόλια. Θυμάμαι τον τρόπο που μαζέψαμε τα χρήματα. Θυμάμαι που αναγκαστήκαμε να πάμε στην Βουλγαρία να ανοίξουμε λογαριασμό για να καταθέσουμε τα χρήματα για τα εμβόλια. Θυμάμαι πως ακόμη και σήμερα τα εμβόλια αυτά είναι απλήρωτα από το ελληνικό κράτος.
Θυμάμαι ότι αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στην Αθήνα για να κάνουμε τον εκτελωνισμό των εμβολίων και αυτά τα πληρώσαμε μόνοι μας από την τσέπη μας.
Θυμάμαι και εξοργίζομαι γιατί αν δεν ήταν κάποιοι μαλάκες να τρέξουν και να επιμένουν, θα είχε χαθεί όλο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας. Γιατί η οζώδης δερματίτιδα ήταν μια καινούργια ζωονόσος όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και για την Ε.Ε., εξαιτίας της οποία θανατώθηκαν χιλιάδες ζώα της περιοχής μας.
Και αντί να πάνε οι ηθικοί αυτουργοί και όλοι αυτοί του συναφιού τους κατηγορούμενοι, θα ξαναβαδίσουμε εμείς προς την δικαστική αίθουσα.
Προσωπικά νιώθω και περήφανος και δικαιωμένος άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται”.