Δέδογλου (Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου): “Ναι, οι Τούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος στο Μελισσοκομείο”

Δέδογλου (Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου): “Ναι, οι Τούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος στο Μελισσοκομείο”

Υιοθετεί τα Fake news της αγγλικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας “The SUN”, που έγραψε για εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Μελισσοκομείου Φερών, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Σπύρος Δέδογλου, που παράλληλα απαντώντας στο δημόσιο ερώτημα του Evros-news.gr, λέει πως είναι υπέρ του φράχτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm, ο κ.Δέδογλου έδειξε πάντως να τα έχει κάπως… συγκεχυμένα στο μυαλό του, αφού στη συνέχεια αν και τόνισε πως είναι απ΄την περιοχή (από το Τυχερό) και την γνωρίζει καλά, είπε πως δεν είναι σίγουρος αν έγινε ή δεν έγινε εισβολή. Απλά βγάζει κάποια συμπεράσματα με όσα ακούει και βλέπει να γίνονται. “Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση όσον αφορά το ζήτημα του Μελισσοκομείου. Εάν υπήρχε κινητικότητα και εάν εισήλθαν οι Τούρκοι στο ελληνικό έδαφος. Που ακριβώς έχουν τοποθετήσει τις σκηνές τους και βεβαίως το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ.Δένδιας, έκανε διάβημα. Διάβημα κάνεις όταν υπάρχει κάποια παραβίαση από τον γείτονα σου. Δεν κάνεις όταν περπατούν στη δική τους συνοριογραμμή. Έκανε διάβημα στο διάβημα και ζητούσε να τηρηθεί η συνθήκη της Λωζάννης. Σημαίνει ότι υπήρξε κάποια παραβίαση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς που ζούμε σε αυτή την περιοχή γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα”, είπε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως είχαμε εισβολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος, απάντησε καταφατικά. “Ναι. Οι Τούρκοι οι οποίοι πήγαν εκεί στη συνοριογραμμή, δεν επιτρέπαν κανέναν να μπει στο μικρό Μελισσοκομείο, αυτό που είναι 16 στρέμματα ή 30 κατά τους κτηνοτρόφους της περιοχής των Φερών. Σ’ αυτό μπορούμε εμείς να πάμε αύριο εκεί με μια κάμερα; Σ’ αυτό το ελληνικό το μέρος; Να δούμε αν θα μας επιτρέψουν να πάμε σε αυτό τον χώρο των 16 ή 30 στρεμμάτων”.

Στη συνέχεια πάντως, προσπάθησε να τα… μαζέψει λίγο, δείχνοντας ότι βρίσκεται και ο ίδιος σε σύγχυση. “Δεν είμαι σίγουρος αν έγινε ή δεν έγινε εισβολή. Εάν αυτό το σημείο που βρίσκονται οι Τούρκοι στρατιώτες είναι τουρκικό, τότε για ποιο λόγο θα πρέπει να φύγουν από εκεί, όπως ζήτησε σε συνέντευξη του ο πρώην Αντιδήμαερχος Φερών κ.Γκότσης; Είναι κάποια πράγματα που με μια απλή λογική εξήγηση, καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί”.

“Είμαστε υπέρ του φράχτη. Η νεολαία μας που

διαφωνεί είναι ουτοπική και βλέπει… οράματα”

Η ίδια… τρικυμία εν κρανίω για τον κ.Δέδογλου και όσον αφορά το ζήτημα της επέκτασης του φράχτη και στο νότιο κομμάτι του νομού Έβρου. Μίλησε μάλιστα για… κίτρινους τύπους (Κινέζους εννοεί) αναφερόμενος στο ξεκάθαρο, δημόσιο ερώτημα που απευθύναμε ως Evros-news.gr στον ίδιο, την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και τον πρώην Συντονιστή Μενέλαο Μαλτέζο, να ξεκαθαρίσουν αν είναι υπέρ ή κατά του φράχτη. “Έχουμε ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη τις θέσεις μας σε αυτό τον τομέα, αλλά προφανώς κάποιοι κίτρινοι τύποι θέλουν να συντηρούν ένα ζήτημα, το οποίο θεωρούν ότι είναι προνομιακό για τις ακροδεξιές αντιλήψεις της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν θέλαμε να ρίξουμε τον φράχτη, θα το κάναμε στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσαμε. Είναι προφανές. Προχθές και ο κ.Βούτσης ξεκάθαρα είπε για τον φράχτη να γίνει όπου χρειάζεται. Εγώ θα συμπληρώσω, ότι προφανώς θα πρέπει να γίνει στα σύνορα, όπως έχουν αυτά χαραχθεί το 1926″.

Όταν του υπενθύμισε ο δημοσιογράφος ότι η νεολαία του κόμματος του, στην οποία ανήκει και ο υπεύθυνος της στον Έβρο Φώτης Μαλτέζος, γιος του “κολλητού” του Μενέλαου, υποψήφιου βουλευτή πέρυσι, λέει ακριβώς τα αντίθετα και ζητάει α κατεδαφιστεί ο υπάρχων φράχτης και να μην γίνει επέκταση, ο Σπύρος Δέδογλου χαρακτήρισε τους νέους ουτοπικούς, που βλέπουν οράματα. “Όπως είπε και ο Πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας, η νεολαία μπορεί να είναι περισσότερο ουτοπική. Να οραματίζεται και λίγο περισσότερο”.