Έβρος: Έτοιμες για “μάχη” οι ελληνικές δυνάμεις, περιμένοντας νέα, τουρκική υβριδική απειλή

Έβρος: Έτοιμες για “μάχη” οι ελληνικές δυνάμεις, περιμένοντας νέα, τουρκική υβριδική απειλή

-Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως έγινε τον Μάρτιο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι μια… κρίσιμη ημερομηνία

Ετοιμάζονται για “μάχη” και πάλι προκειμένου να αντιμετωπίσουν νέες, τουρκικές υβριδικές απειλές με εργαλειοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι ελληνικές αστυνομικές αλλά και ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο.

Πέρα από τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό και αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει και πάλι το σύνθημα για… γιουρούσι στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι δουλέµποροι συνεχίζουν να… διαφημίζουν στο Facebook τα δροµολόγια απ’ όπου υπόσχονται να περάσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής».

Υπό τον φόβο λοιπόν ενός νέου κύµατος προσφύγων και λαθρομεταναστών από την Τουρκία και τα χερσαία σύνορα της, συνολικά 1.050 αστυνοµικοί έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων στην περιοχή μας. Οι διµοιρίες των ΜΑΤ θα χρησιµοποιηθούν ως «οµάδες κρούσης» στην περίπτωση που επιχειρηθεί µαζική εισβολή ατόµων, µε βασικό µέτρο αποτροπής την χρήση χηµικών.

 

O συναγερµός έχει σηµάνει στον ‘Εβρο, αν και ουσιαστικά δεν έληξε ποτέ,με την ΕΛ.ΑΣ. και τις Ένοπλες ∆υνάµεις να υψώνουν «ασπίδα» προστασίας των συνόρων, υπό τον φόβο υποκινούµενων µετακινήσεων κατά µήκος της ελληνοτουρκικής µεθορίου.

Επανάληψη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

αυτού που επιχειρήθηκε την Καθαρά Δευτέρα;

Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν, όπως εξηγούν αρµόδιες πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», ότι ο τουρκικός µηχανισµός που ενεργοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου για τη µαζική µεταφορά ανθρώπων από την ενδοχώρα στον Έβρο εξακολουθεί να υπάρχει. Τότε απέτυχε παταγωδώς, αλλά πιστεύει πως τώρα μπορεί να τα καταφέρει. Το πιθανότερο μάλιστα είναι, το “βάρος” αυτή την φορά να δοθεί στο νότιο κομμάτι του Έβρου, όπου επίσης υπάρχουν χερσαία σύνορα και δεν έχει προλάβει να δημιουργηθεί φράχτης, όπως υπάρχει στην περιοχή του βορείου τμήματος, από καστανιές μέχρι Νέα Βύσσα.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως έρχεται στις 6 με 8 Ιουνίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μπορεί να επιχειρηθεί ότι και τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι Τούρκοι πίστευαν ότι θα… πιάσουν στον ύπνο την Ελλάδα λόγω του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας. Όπως όμως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “έχουν γνώση οι φύλακες”.