Αλεξανδρούπολη: Δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA”, από το πρωί στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA”, από το πρωί στο λιμάνι

Δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA” που ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ένα πανομοιότυπο με το “Carson City” που είχε καταπλεύσει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο στην περιοχή μας. Είναι “αδερφάκι” του δηλαδή και διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, προκειμένου να συνεπικουρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στην Ρουμανία, για την φετινή μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης μετά από ταξίδι διάρκειας 5 ημερών, προερχόμενο από το λιμάνι ROTA, ES.
Το USNS YUMA είναι ολοκαίνουργιο,  έχει ναυπηγηθεί το 2017, η χωρητικότητα του είναι 9154 τόνους και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 4.2 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 103 μέτρα και το πλάτος του είναι 28.5 μέτρα.
“Έδεσε” δίπλα στο τεράστιο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “ENDURANCE” που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη και ήδη έχει αρχίσει να ξεφορτώνει το στρατιωτικό υλικό το οποίο μετέφερε και αφού φορτωθεί σε αμαξοστοιχία αύριο, θα μεταφερθεί μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ρουμανία. Κι εννοούμε τα άρματα και τα υπόλοιπα οχήματα των αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων.
Τα ελικόπτερα ήδη έχουν αρχίσει να συναρμολογούνται, όπως βλέπετε και στις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ του Evros-news.gr, προκειμένου στη συνέχεια να “πετάξουν” για την Ρουμανία από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.