Αλεξανδρούπολη: Στις “ουρές” των τραπεζών επί κορονοϊού, οι πολίτες… υποφέρουν και ταλαιπωρούνται

Αλεξανδρούπολη: Στις “ουρές” των τραπεζών επί κορονοϊού, οι πολίτες… υποφέρουν και ταλαιπωρούνται

Αρχές Αυγούστου και όπως στα τέλη και το ξεκίνημα κάθε μήνα, αυτή είναι η κατάσταση σήμερα, μπροστά σε μια από τις τράπεζες της Αλεξανδρούπολης.

Οι πολίτες περιμένουν μέσα στον καύσωνα, στην “ουρά” λόγω των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού, προκειμένου να μπουν για να εξυπηρετηθούν. Την περασμένη Παρασκευή, 31 Ιουλίου, μπροστά σε άλλη τράπεζα της πόλης, ένας 80χρονος που επίσης περίμενε μαζί με πολλούς ακόμα μέσα στο λιοπύρι, λιποθύμησε και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο.

Σήμερα στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και μπροστά στην Eurobank, βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί, ενώ νωρίτερα το πρωί ήταν ακόμα χειρότερη, με πολύ περισσότερο κόσμο που ήθελε να εξυπηρετηθεί. Βλέπετε και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και τώρα, επειδή υπάρχει η καταβολή συντάξεων και οι πληρωμές των υποχρεώσεων του κόσμου, είναι φυσικό να υπάρχει μεγάλη προσέλευση μέσα και μπροστά στις τράπεζες. Γιατί υπάρχουν τα μέτρα που προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μέσα στα υποκαταστήματα, λόγω του κορονοϊού. Όμως τα πράγματα τελικά γίνονται πιο… επικίνδυνα, αφού από την υπερβολική ζέστη υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει κάποιος, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν άλλωστε και ηλεκτρονικά να εξυπηρετηθούν σε κάποιες εργασίες, αλλά όπως βλέπετε στην φωτογραφία, ούτε οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν.

Γι’ αυτό απαιτείται να βρεθούν λύσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών, για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Όχι μόνο να ενδιαφέρονται πως θα πάρουν… μπόνους τα golden boy τους. Κι αν χρειαστεί, οι λύσεις να επιβληθούν από την Κυβέρνηση, γιατί ο κόσμος είναι ο μόνος που δεν φταίει να ταλαιπωρείται.