fbpx
17.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

10 έργα από το LEADER για την Ορεστιάδα

- Χορηγούμενη-

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις των 10 έργων του δήμου Ορεστιάδας που θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER.

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 1,4 εκ. ευρώ περίπου και σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στα Ρίζια, οι παιδικές χαρές Πενταλόφου και Πλάτης, η κατασκευή οικίσκων σε γήπεδα του δήμου και η προμήθεια οργάνων γυμναστικής, και οι βελτιωτικές εργασίες στο θέατρο των Δικαίων.

Την ικανοποίησή τους για την επικείμενη έναρξη των έργων, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή τους, εξέφρασαν κατά την υπογραφή των συμβάσεων, τόσο ο πρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου, που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα LEADER, Γιάννης Περιστεράκης, όσο και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, τονίζοντας πως τα έργα αυτά θα αποτελέσουν τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Περιστεράκης σημείωσε ότι έπεται πολύ σύντομα η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα φορέων και συλλόγων, που επίσης εντάχθηκαν στο LEADER, αλλά και του δήμου Διδυμοτείχου, ενώ στις αρχές Αυγούστου αναμένονται και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των 21 προτάσεων που κατέθεσαν ιδιώτες, για χρηματοδότηση από το αντίστοιχο σκέλος του ίδιου προγράμματος.

«Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα δούμε ποιες από αυτές θα εγκριθούν και αναλόγως θα ανακοινωθεί και το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν», εξήγησε ο κ. Περιστεράκης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο