fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

6 τόνους κάνναβη, 95 κιλά ηρωίνη, 76 κιλά κοκαΐνη και 21.794 δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν το 10 εξάμηνο του 2018

- Χορηγούμενη-

Το Α’ εξάμηνο του 2018 συνελήφθησαν συνολικά (82.602) άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών – διαρρήξεων, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα, της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στις καταδικαστικές αποφάσεις, κ.λπ.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, ανά κατηγορία αδικημάτων, κατανέμονται ως εξής:

Σημειώνεται ότι οι συνολικές συλλήψεις για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και οι συλλήψεις για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, έχουν πραγματοποιηθεί από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές.

Επίσης, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, το Α’ εξάμηνο του 2018, οι Υπηρεσίες του Σώματος διαχειρίστηκαν υποθέσεις, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνολικά (188) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά και Διεθνή Εντάλματα Σύλληψης, καθώς και Ερυθρές Αγγελίες για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Επιπλέον, το Α’ εξάμηνο του 2018, από τις έρευνες που διενήργησαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή μέσω της ενεργής συμμετοχής τους σε αυτές, εντοπίστηκαν σε εθνικό επίπεδο, συνολικά (696) πρόσωπα για τα οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση, ενώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο είχαν εντοπιστεί (589) εξαφανισθέντα άτομα.

Εξιχνιάστηκαν (20.542) υποθέσεις, ύστερα από μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας, όπως εγκλήματα κατά της ζωής, της περιουσίας, υποθέσεις ναρκωτικών κ.λπ. αδικήματα.

Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων και ελέγχων, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και όπλων διαφόρων τύπων, καθώς και άλλα παράνομα αντικείμενα.

Παρατίθενται ενδεικτικά τα παρακάτω:

  • Κάνναβη: 6 τόνοι και 67 κιλά περίπου

  • Ηρωίνη:   95 κιλά και 793 γραμμάρια

  • Κοκαΐνη:  76 κιλά και 789 γραμμάρια περίπου

  • Δενδρύλλια κάνναβης: 21.794

  • Ναρκωτικά δισκία: 38.744

  • Είδη οπλισμού (πιστόλια – περίστροφα, κυνηγετικά κλπ είδη) : 1.737

  • Φυσίγγια : 57.474

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο