fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

6ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας στην Ορεστιάδα: «Μίλα με την Ψυχή σου»

- Χορηγούμενη-

Με κεντρικό τίτλο «Μίλα με την Ψυχή σου» το κέντρο Ψυχο-κοινωνικής Μέριμνας Ν.Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει -για έκτη συνεχόμενη χρονιά- Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες που αντλούν τα θέματά τους από την Ψυχική Υγεία.

Με αυτήν την δράση – η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- επιδιώκουμε για μία ακόμη φορά να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ απέναντι στην διαφορετικότητα, στην ψυχική νόσο και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο βασικότερος στόχος επικοινωνίας της Ψυχασπίς προς την κοινωνία της Ορεστιάδας. Το φεστιβάλ κάθε χρόνο εξελίσσεται και «μεγαλώνει» μαζί μας…

Κάθε χρόνος, κάθε κινηματογραφικό φεστιβάλ που περνά αποτυπώνει μέσα μας συναισθηματικές εμπειρίες, γνώση, εικόνες που ολοένα και σβήνουν το στίγμα απέναντι στην ψυχική νόσο.

6ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας λοιπόν και έξι ξεχωριστές ταινίες θα προωθήσουν στο κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει, μηνύματα δύναμης, ελπίδας, αγάπης, αξιοπρέπειας, που πραγματεύονται πάντα θέματα, που συνδέονται με την ψυχική και σωματική υγεία, τον άνθρωπο, την ψυχή που πονά, την διαφορετικότητα.

Η έβδομη τέχνη λοιπόν ως η καλύτερη θεραπεία για τη ψυχή, η δύναμη της εικόνας ως μέσο ευαισθητοποίησης και αποδοχής! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη….

Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε βράδυ από τις 8 –13 Οκτωβρίου 2019, στις 9:15 μ.μ. (εκτός από την Παρασκευή 11/10/2019 που θα πραγματοποιηθεί πρωινή προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μαθητές της πόλης, στις 10:00 π.μ ) στο θέατρο «Διόνυσος». Προσεχώς λοιπόν…Κι ας είναι η διάθεση μας για γνώση και κατανόηση της ψυχικής ασθένειας διαρκής…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο