fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Χ. Δερμετζόπουλος: «Προκηρύσσεται μόνιμη θέση παιδιάτρου στη Σαμοθράκη» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

«Ανακουφίζεται» η νήσος Σαμοθράκη με την προκήρυξη μόνιμης θέσης παιδιάτρου, όπως έκανε γνωστό εχθές ο Βουλευτής Έβρου με τη ΝΔ, Χρήστος Δερμετζόπουλος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, η προκήρυξη αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.

«Εχθές ενημερωθήκαμε από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και από το Υπουργείο Υγείας ότι προκηρύσσεται θέση παιδιάτρου για τη Σαμοθράκη. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι ταλαιπωρία υπήρχε στους κατοίκους του νησιού» δήλωσε ο κ. Δερμετζόπουλος, εξηγώντας ότι είχε αντιληφθεί μέσα από πολλά τηλεφωνήματα, μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από πιέσεις προς τον Υπουργό αλλά και ύστερα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε με το δήμαρχο Σαμοθράκης, Νίκο Γαλατούμο, στη Βουλή, την ανάγκη που υπήρχε.

«Εντός εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη»

Ο Βουλευτής ευχήθηκε να πάψει η κατάσταση που τα παιδιά χρειάζεται να περνάνε απέναντι για έναν παιδίατρο. «Ειδικά με την έξαρση της γρίπης, υπήρξε επιδείνωση αυτής της κατάστασης. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα, έτσι ώστε να προκηρυχθεί και να καλυφτεί αυτή η θέση» επεσήμανε στη συνέχεια. Αναφορικά με το πότε θα γίνει, ο κ. Δερμετζόπουλος υπογράμμισε: «Θέλω να πιστεύω ότι εντός εβδομάδας θα προκηρυχτεί – θα προκηρυχτούν σίγουρα κάποιες θέσεις, ελπίζω και για τη Σαμοθράκη. Αυτό δεν ήταν στον προγραμματισμό, δυστυχώς, αλλά ύστερα από παρέμβαση όλων μας έγινε επιτακτική αυτή η ανάγκη» κατέληξε ο ίδιος.

Οι ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν

Να θυμίσουμε ότι η Σαμοθράκη έχει 350 παιδιά, τα οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό υποχρεώνονται να παίρνουν το πλοίο για την Αλεξανδρούπολη όταν ανακύψει ανάγκη. Εκτός από τη θέση παιδιάτρου, ωστόσο, το προσωρινό κτίριο του Κέντρου Υγείας του νησιού συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό και οργανικό προσωπικό.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο