Χωρίς προβλήματα χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης (video)

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία των Δήμων  Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης στον Έβρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο, το κουδούνι χτύπησε κανονικά, την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς είχε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία αφενός, και αφετέρου, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν της χαμηλής θερμοκρασίας, που  ειρήσθω εν παρόδω , τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασε μέχρι και τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξηγεί και ο Κυριάκος Αετόπουλος Πρόεδρος της Σχολικής  Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ξεκίνησε εγκαίρως, δηλαδή από τις προηγούμενες ημέρες η θέρμανση των κτιρίων, έτσι ώστε οι μαθητές και οι δάσκαλοι να βρουν ένα ζεστό περιβάλλον.

Χορηγούμενη

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ήδη έχει εκταμιευθεί και δοθεί στα σχολεία η τέταρτη δόση, από το 2018, οπότε υπήρξε η δυνατότητα για νέες παραγγελίες πετρελαίου.

“Ζήτησα από τον προμηθευτή μας, να δώσει μία προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες, στις περιπτώσεις εκείνες όπου χρειάζεται άμεση προμήθεια πετρελαίου” υπογράμμισε ο Κυριάκος Αετόπουλος.