fbpx
22.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Σαμοθράκη

- Χορηγούμενη-

Με αφορμή την τακτική δημοσίευση από την Π.Ε. Έβρου των εβδομαδιαίων προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών και σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία κουνουπιών στην Σαμοθράκη πέρσι και φέτος, έστειλα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προ ημερών στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου.

Στο μήνυμα αυτό ανέφερα την κατάσταση η οποία προφανώς λόγω της καταστροφικής νεροποντής του Σεπτεμβρίου φέτος φαίνεται να είναι πιο έντονη και ρωτούσα αν και τι σχεδιάζει η υπηρεσία για την Σαμοθράκη.

Χθες έλαβα ένα νέο μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου, το οποίο ήταν από την υπεύθυνη καταπολέμησης των κουνουπιών κυρία Σταυρούλα Μπιροπούλου και μου παρέθετε το τηλέφωνο της για να επικοινωνήσω μαζί της. Έτσι και έγινε.

Αρχικά η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν πως: ο περιβαλλοντικός πλούτος της Σαμοθράκης δεν επιτρέπει αεροψεκασμούς.

Αυτό γιατί εγώ αναφέρθηκα σε αυτούς στο αρχικό μου μήνυμα εκ παραδρομής αντί να γράψω ψεκασμούς.

Με ενημέρωσε λοιπόν ότι και πέρσι και φέτος έχουν γίνει έλεγχοι. Εντοπίστηκαν κάποιες εστίες προνυμφών.

Πέρσι καταπολεμήθηκαν με επίγεια συνεργεία ραντίσματος και σύντομα οι περισσότερες εστίες οι οποίες εντοπίζονται κυρίως σε στάσιμα νερά, ξεράθηκαν. Φέτος ήδη έχει ξεκινήσει η καταπολέμηση τους και θα συνεχιστεί Ιούνιο και Ιούλιο.

Μου ανέφερε κάποια σημεία όπου βρέθηκαν σχετικά μεγάλες εστίες:

Κοντά στα κάμπινγκ

Στην ποτίστρα κάτω από τον Άγιο Νικόλαο στην Καμαριώτισσα

Κάπου πάνω από την παραλία Λακκώματος – Μακρυλιών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και μικρότερες: κυρίως σε αυλές που υπάρχουν ορτανσίες και άρα λιμνάζοντα νερά, κάποια γεμάτα βαρέλια που έχουν αγρότες και βάρκες με νερό μέσα. Όπως τόνισε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτά τα νερά πρέπει ή να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται με καθαρά.

Ίσως στο επόμενο διάστημα κατέβει και η ίδια στην Σαμοθράκη για να οργανώσει στα τοπικά καφενεία κάποιες συζητήσεις – ενημερώσεις.

Τέλος μου πρότεινε αν εντοπίσω κάποια εστία που πιθανόν να ξέφυγε από την αντίληψη των συνεργείων να επικοινωνήσω μαζί της για να την υποδείξω.

 

Ειρηναίος Παπαντίδης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο