fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Στρατιώτες και όχι συνεργείο έκαναν την απολύμανση στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας σχετικά με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο Ζήση στην Αλεξανδρούπολη και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Ειδικότερα, στην επιστολή καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ειδικό συνεργείο απολύμανσης του στρατοπέδου.

«Υπήρξε μια ανοιχτή επιστολή φαντάρων από το στρατόπεδο Ζήση εδώ στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρξε πρόσφατα και κρούσμα, για ελλιπή μέτρα προστασίας αναφορικά με τους ίδιους τους στρατιώτες και ελλιπή μέτρα αναφορικά με την απολύμανση του στρατοπέδου» δήλωσε στο evros24 ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, γραμματέας Τ.Ε. του ΚΚΕ Έβρου. «Ειδικότερα, στην επιστολή αναφερόταν ότι την απολύμανση την έκαναν οι ίδιοι οι στρατιώτες, ενώ κανονικά, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό συνεργείο το οποίο θα προβεί σε απολύμανση, ειδικά ενός τόσο ευαίσθητου χώρου» πρόσθεσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνεται σε απλούς φαντάρους ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ειδικά σε ένα μέρος όπου έχει προϋπάρξει κρούσμα.

Σιδέρης Μιχαηλίδης

«Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλά συλλογικής»

«Τα μέτρα προστασίας των φαντάρων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας γενικά θα έπρεπε εξαρχής να είναι ευθύνη του κράτους. Είναι απαράδεκτο (να μην υπάρχουν) μάσκες, αντισηπτικά και γενικά είδη που είναι απαραίτητα για έναν άνθρωπο να αγοράζονται από την ίδια τους τη τσέπη. Πόσο μάλλον τώρα, που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση μελών του Σώματος Ασφαλείας, λόγω των πρόσφατων καταστάσεων με τα σύνορα και τους πρόσφυγες» υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης, τονίζοντας πως το κράτος πρέπει να επέμβει άμεσα, καθώς δεν είναι θέμα ατομικής αλλά συλλογικής και κρατικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ προς το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Υπουργός ερωτάται: «Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα, είδη καθαριότητας και ατομικών αντισηπτικών υλικών και να τηρούνται οι κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα πάρει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει απολύμανση του στρατοπέδου από συνεργείο απολύμανσης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο