fbpx
17.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Γ. Καρυπίδης: Υποβάθμιση για μια ακόμη φορά της ΔΕ Φερών

- Χορηγούμενη-

Αφού παραλάβαμε, την πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου που αφορά την μετακίνηση 6 υπαλλήλων του Διοικητικού και Οικονομικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Φερών προς την έδρα του Δήμου την Αλεξανδρούπολη ,λόγω Covid-19 και την μελέτησα,( γιατί δεν ήθελα να κάνω καμία δήλωση προτού έχω το επίσημο κείμενο της απόφασης και αφού έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση δια περιφοράς και το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Φερών) οφείλω ΚΑΙ ως Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Φερών να αναφέρω κάποια πράγματα .Κατά αρχήν να στηλιτεύσω τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση για τους εξής απλούς λόγους:

1)Η απόφαση στάλθηκε στην ΔΕ Φερών στις 2:15 μμ της Παρασκευής (με την υποχρέωση να παρουσιαστούν στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα)χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υπαλλήλων ώστε να έχουν στην διάθεσή τους τον χρόνο για να διεκπεραιώσουν τις εδώ εκκρεμότητες σχετικά με τα αντικείμενα τους, εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι οι υπάλληλοι εδώ δεν είχαν αντικείμενα . Οπότε θα μπορούσαν να μετακινηθούν και να αφήσουν στον αυτόματο πιλότο την εργασία τους και σε αναμονή τους πολίτες της ΔΕ Φερών.

2)Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο λόγος μετακίνησης είναι ο Covid-19 αλλά πουθενά δεν αναφέρεται για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει.

3)Η απόφαση αυτή πάρθηκε κυρίως ,διότι υπήρχε επιτακτική ανάγκη , λόγω έλλειψης προσωπικού στην Αλεξανδρούπολη , σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε ,στο οικονομικό τμήμα και ειδικά στο κομμάτι των ενταλμάτων (πληρωμών). Γιατί οι μισοί υπάλληλοι έχουν άδεια ειδικού σκοπού και οι υπόλοιποι δουλεύουν εκ περιτροπής (στην Αλεξανδρούπολη). Μεχρι εδώ καλώς. Από τους 6 υπαλλήλους που μετακινούνται,οι δύο υπάλληλοι έχουν άδεια ειδικού σκοπού και άρα δεν μπορούν να μετακινηθούν εκ των πραγμάτων και κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν στην απόφαση αυτή.Εκτος αν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να τους μετακινήσουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη μόλις τελειώσει η άδεια ειδικού σκοπού.Οι άλλοι 2 ήδη δουλεύουν στο αυτοτελές Γραφείο του Δήμου στην Αλεξανδρούπολη (με προηγούμενη απόφαση) εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και άρα δεν μπορούν να συνεισφέρουν στο κομμάτι αυτό. Και τέλος από τους 2 υπαλλήλους που απομένουν για να μετακινηθούν ,η μία είναι η προϊσταμένη της ΔΕ Φερών και άρα δεν μπορεί να προσφέρει στο οικονομικό κομμάτι καθώς έχει άλλη ειδικότητα.Μένει λοιπόν μια υπάλληλος του οικονομικού τμήματος η οποία μπορεί να συνεισφέρει στο κομμάτι αυτό από το γραφείο της στις Φέρες λόγω τεχνολογίας, όπως γίνεται και από κάποιους υπαλλήλους στην Αλεξανδρούπολη που εργάζονται από το σπίτι τους λόγω της εκ περιτροπής εργασίας.Γιατί τόσος ντόρος για το τίποτα?Ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα ως θεματοφύλακας των υπηρεσιών που προΐσταται, ρωτήθηκε; Έμεινε απλός παρατηρητής των γεγονότων και το αποδέχτηκε;Γνώριζε το γεγονός και δεν έκανε τίποτα;Δεν μπορεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος με τέτοιες αποφάσεις να απαξιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία τη στιγμή που στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις μιλούσαν για αναβάθμιση της ΔΕ Φερών.Επίσης αναρωτιέμαι ,με αυτή την απόφαση τι σκοπό έχουν.Να ανοίξουν πόλεμο με την κοινωνία;Αν έχουν σκοπό να ανοίξουν πόλεμο ας το πουν καθαρά για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε.

4) Από τους υπαλλήλους που μετακινούνται κάποιοι έχουν αντικείμενο τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ οι οποίοι εξυπηρετούν κάθε μέρα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ΔΕ και είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκονται στις θέσεις τους. Τι θα γίνει με αυτό;Θα πάει κάποιος δημότης να δηλώσει την ζημία του ή να καταθέσει χαρτιά σύνταξης ,στην Αλεξανδρούπολη; Εκτός και αν τους συνδημότες μου δεν τους πιάνουν οι απαγορεύσεις ή ο Covid-19 ή αν θεωρούνται δημότες β κατηγορίας και μπορούν για την εξυπηρέτηση τους να ταλαιπωρούνται και να τρέχουν στην έδρα του Δήμου σε καθημερινή βάση.

5) Την σήμερον ημέρα υπάρχει η τεχνολογία για να δουλέψουν οι υπάλληλοι από οπουδήποτε. Αρα θα μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε εργασία από τα εδώ γραφεία χωρίς να μετακινηθούν και χωρίς να κινδυνεύουν. Επειδή το κύριο σκεπτικό είναι οι υπάλληλοι να δουλεύουν εκ περιτροπής (στην Αλεξανδρούπολη) για να μην κινδυνεύουν από τον συνωστισμό.Το ίδιο φαντάζομαι πρέπει να ισχύει και για τους εδώ υπαλλήλους.
Μετά από όλα αυτά πώς να μην μιλήσω για υποβάθμιση ,στην ήδη υποβαθμισμένη ΔΕ Φερών από την προηγούμενη Δημοτική αρχή , (αναφέρω μόνο την τελευταία υποβάθμιση καταργώντας τη μοναδική διεύθυνση της τοπική ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα με έδρα τις Φέρες και μετατρέποντας την σε γραφείο )όταν μετακινούνται 6 από τους 9 Διοικητικούς υπαλλήλους ; Πώς να μην περνά από το μυαλό μου ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού , αφού στην απόφαση δεν αναφέρεται για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτό; Πώς να μην προβληματιστώ για το πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από δω και πέρα οι περίπου 10.000 δημότες της ΔΕ ;
Δεν ξέρω αν τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής λειτουργήσουν . Ξέρω όμως ότι η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει. Γιατί τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με τέτοιο τρόπο.Γιατί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης πρέπει να διατηρούνται οι ισορροπίες και να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των δημοτικών ενοτήτων.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Προτάσεις για την ανασυγκρότηση του οικισμού της Κίρκης

Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος οικισμός του Νοτίου Έβρου και ομορφότερος φυσιολατρικός προορισμός, με αρχέγονα δάση, αρχαία, βυζαντινή και νεότερη ιστορία τον Αύγουστο...