fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Αλεξανδρούπολη «έκανε πηδάλι» για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με παγούρια, με ποδηλατικά κράνη, και με διάθεση για μπόλικο πηδάλι – μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν εχθές στην πλατεία του φάρου για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, συμμετέχοντας στη μεγάλη ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Alexandroupolis Bike Team.

Το ηχηρό «παρών» έδωσαν δεκάδες πολίτες του Δήμου, ενώ ανάμεσά τους «έκανε πηδάλι» και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

«Ευελπιστούμε να αναπτύξουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων προς τη Μαϊστρο και προς τη Χιλή»

«Ευελπιστούμε για μια νέα καθημερινότητα για την πόλη, το ποδήλατο όχι μονάχα ως τρόπος διασκέδασης, αναψυχής και εκγύμνασης αλλά και ως τρόπος μετακίνησης και μάλιστα ασφαλούς και κύριας μετακίνησης» δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης, προσθέτοντας ότι ο Δήμος στοχεύει σε ένα ευρύτερο δίκτυο μέσων μεταφοράς, θέλοντας να αναπτύξει το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, τόσο προς τη Μαϊστρο όσο και προς τη Χιλή.

«Ευελπιστούμε να παρακινήσουμε τους συνδημότες να βγάλουν τα ποδήλατα από τα μπαλκόνια, τις αποθήκες, και μαζί με εμάς να έρθουν με αφορμή τη σημερινή ημέρα και στις πολλές επόμενες που θέλουμε μέσα στο καλοκαίρι» επεσήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος της πόλης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι προχθές υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Ποδηλατικού Συλλόγου της πόλης. «Θέλουμε τεχνογνωσία, θέλουμε εμπειρίες, θέλουμε να σχεδιάσουμε από κοινού με τη συλλογικότητα της Αλεξανδρούπολης το ποδήλατο και το μέλλον του στον αστικό ιστό της πόλης» σημείωσε επί του θέματος ο κ. Ζαμπούκης.

«Το ποδήλατο είναι το πιο οικονομικό, οικολογικό και εύκολο μέσο για να μετακινηθεί κανείς σε μια τόσο εύκολη πόλη όσο η Αλεξανδρούπολη. Είναι χαρά μας που για φέτος η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιορτάζεται για τρίτη χρονιά» ανέφερε με τη σειρά του ο Δήμος Παπαράδης, πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ο διαγωνισμός Alexandroupolis Bike Challenge

Αφού κάποιο «τσιπάρει» με το κινητό του το ποδήλατό του, και κατεβάσει την εφαρμογή “Strava”, μπορεί να συμμετάσχει στον ποδηλατικό διαγωνισμό του Δήμου και του Συλλόγου. Μετρώντας τις διαδρομές που κάνουν, είτε μεγάλες βόλτες είτε απλές μετακινήσεις, οι πολίτες μπορούν να κερδίσουν πολλά έπαθλα ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν μαζέψει. Ειδικότερα, χαρίζονται έπαθλα σε τρεις κατηγορίες:

  1. Παιδιά,
  2. Ενήλικες ποδηλάτες πόλης και
  3. Ποδηλάτες αθλητές.

Τα παιδιά ανταμείβονται με παγωτά σε πολλά σημεία της πόλης και εισιτήρια από το θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβος», ενώ οι μεγαλύτεροι ανταμείβονται με καφέδες, αναψυκτικά και πολλά άλλα δώρα.

«Είναι ένας πολύ πρωτότυπος διαγωνισμός, ίσως μοναδικός στην Ελλάδα. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο της πόλης, παρακινεί τους δημότες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό του στην καθημερινότητα, στη μετακίνηση και τη ψυχαγωγία» δήλωσε αναφορικά με το διαγωνισμό ο κ. Παπαράδης.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε περισσότερα σχετικά με το διαγωνισμό.

Αν θέλετε να μάθετε γρήγορα και εύκολα ποδήλατο στα παιδιά σας, ενημερωθείτε εδώ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο