fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα έργα από το “ΦιλόΔημο” σε Ορεστιάδα και άλλες πόλεις της ΠΑΜΘ

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος» - Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις - Νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, ΧΑΔΑ & ανέγερση σχολείων

- Χορηγούμενη-

Τρεις νέες προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 81 εκατ. ευρώ, αλλά και νέες εντάξεις έργων ύψους 201 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιουλίου Συναδινού και του Προϊστάμενου του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού, Σταύρου Παναγιωτίδη.

Η πρώτη Πρόσκληση αφορά σε έργα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους  50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Η δεύτερη πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 16.000.000 € και και ήταν μία ιδέα του γραφείου κοινωνικών υποθέσεων του Πρωθυπουργού. Αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, τη μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας

        Η τρίτη πρόσκληση αφορά στη σύνταξη / επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), την κατάρτιση Εγχειριδίου Τεχνικών Προδιαγραφών Εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης εκροών από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού. Έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και απευθύνεται στις ΔΕΥΑ, τους Δήμους και τους Συνδέσμους Ύδρευσης και αποχέτευσης.

Με αυτές τις νέες Προσκλήσεις ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικά, από 1,825 δισ. ευρώ που ήταν ανέβηκε στα 1,906 δισ. ευρώ το 2018, ενώ μέχρι το 2023 πρόκειται να φθάσει τα 2,3 δισ. ευρώ.

Οι νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν, αφορούν στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιϊας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ και της ανέγερσης και επέκτασης σχολικών κτιρίων, με πρώτο σχολείο το 24ο δημοτικό σχολείο Λάρισας (4,2 εκατ. ευρώ).

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ 201.691.821,39 € ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦιλόΔημος»

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 € ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Τα έργα που αφορούν δήμους της ΠΑΜΘ είναι:

ΔΕΥΑ Αβδήρων Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων 2,741,935.48

ΔΕΥΑ Παγγαίου Κατασκευή δικτύου ύδρευσης από γεωτρήσεις περιοχής Καρακάξας έως τις δεξαμενές Νικησιανης 1,574,838.71

ΔΕΥΑ Ορεστιάδας Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων στο Δήμο Ορεστιάδας 2,720,000.00

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Οδική σύνδεση οικισμού Πύργου με ΒΙ.ΠΕ. Ορεστιάδας 868,000.00

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη του Δήμου Καβάλας 868,000.00

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Αρχαιολόγοι ψάχνουν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν αρχαιολογικές ανασκαφές στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, καθώς αναζητούν ρωμαϊκή πόλη, ύστερα από σχετικές ανακαλύψεις που έκαναν και χρονολογούνται από τη συγκεκριμένη εποχή. Η...