fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

- Χορηγούμενη-

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 11η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ » της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:

1.Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.

2.Έγκριση αποδοχής των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου & Ορισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως φορέα υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου «Coevolution of coastal human activities & Med natural systems for sustainable tourism & Blue Growth in the Mediterranean» / «Συν-εξέλιξη των παράκτιων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων & των Μεσογειακών φυσικών συστημάτων για βιώσιμο τουρισμό και μπλε ανάπτυξη στη Μεσόγειο» και ακρωνύμιο «Co-Evolve4BG» του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας «Λεκάνη της Μεσογείου / ENI CBC MED 2014-2020», στην παρούσα φάση της αξιολόγησης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.Έγκριση για συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στο ερευνητικό έργο LIFE MEDPORTCCMARE: A MEDiterranean coastal PORT cities framework for the Climate Change Management, Adaptation and Resilience / LIFE MEDPORTCCMARE: Μεσογειακό Πρόγραμμα για τη διαχείριση, προσαρμογή και ανθεκτικότητα των παράκτιων πόλεων με λιμάνια έναντι της κλιματικής αλλαγής του ευρωπαϊκού προγράμματος-LIFE 2018. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τις ανάγκες κατασκευής του έργου : «Βελτίωση Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την υλοποίηση του Έργου «Υποστύλωση 6ου φατνώματος γέφυρας ποταμού Νέστου στο Παρανέστι Δράμας επί της Ε.Ο. Νο 14», σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2γ του Ν.4412/2016. Το θέμα που εισηγήθηκε Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Μύκης γα την επίβλεψη των δασοτεχνικών έργων: 1.“Κατασκευή Αγροδασικού δρόμου Σμίνθης, συνολικού μήκους 221,81 μέτρων και προϋπολογισμού 8.184,00 ευρώ με ΦΠΑ” και 2. “Κατασκευή οδού πρόσβασης – εσωτερική οδοποιία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Κενταύρου, συνολικού μήκους 2.939,00 μέτρων και προϋπολογισμού 830.000,00 ευρώ με ΦΠΑ “. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριεφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

7.Έγκριση των όρων της Διαπιστωτικής Πράξης για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ (Ε. Μ. Δ.) από και προς τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το σχολικό έτος 2018-2019, με μέσα μεταφοράς των εταιρειών:

Α. ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ

Β. ΚΤΕΛ Ν. ΕΒΡΟΥ Α.Ε.

Γ. ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ε

Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε ‘Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Έγκριση των όρων της Διαπιστωτικής Πράξης για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο υποχρεωτικό πρόγραμμα κολύμβησης με ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ (Ε. Μ. Δ.) του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ από τις σχολικές μονάδες στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης και αντίστροφα για το σχολικό έτος 2018-2019. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε ‘Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εσωτερικό και το εξωτερικό για το 2018».Tο θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Παροχή αιτιολογημένης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα ζητήματα των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 46 του Ν. 4512/2018 αναφορικά με την ανεπάρκεια υλικών από τις ήδη καθορισμένες λατομικές περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και την υποβολή εισήγησης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τον καθορισμό νέας λατομικής περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Tο θέμα που εισηγήθηκε η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ κα. Αναστασία Κασάπη, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

11. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 109/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δοξάτου για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών (εργασίες) με τίτλο: «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ, ΚΛΑΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ». Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12.Έγκριση 1ης παράτασης κατά ένα έτος της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με τίτλο «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 122158 ΙΧ Ισοπεδωτή Γαιών (Grader) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/ ΠΕ Δράμας στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου». Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.Συζήτηση σχετικά την αναδιάρθρωση των ανωτάτων εκπαιδευτικών κέντρων και τις συνενώσεις των ΤΕΙ με τις πανεπιστημιακές κοινότητες. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία» κ. Βασίλειος Τραϊφόρος, συζητήθηκε.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.pamth.gov.gr/index.php/2012-10-02-10-53-24/2012-10-02-15-28-54/2012-10-03-05-41-25

Γραφείο Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.

Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο