fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

- Χορηγούμενη-

Η επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2018 στην Καβάλα και στο ξενοδοχείο Ωκεανίς εκδήλωση με θέμα «Με το ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

Εκεί εκτός από την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ έγινε και η παρουσίαστη υποψηφίων δημάρχων για τους δήμους.

Υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για άλλη μια φορά θα είναι ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής ο Ιωάννης Λεβέντης, Ξάνθης ο Κώστας Βογιατζής και Δράμας ο Γιώργος Μήτρου.

Δείτε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους δημάρχους της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων:

Μαχαιρίδου Βούλα του Βίκτωρα

Γεννήθηκε το 1977 στη Γεωργία όπου τελείωσε το Γενικό Λύκειο. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα το 1996. Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Νεοφυτίδη και έχουν 2 παιδιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Διοίκηση. Εργάζεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ως διοικητική υπάλληλος.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Είναι εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γενισέας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης:

Δευτεραίος Σάββας του Παναγή

Γεννήθηκε και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία.

Από μαθητής οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια σαν σπουδαστής οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εκλεγμένος ως επικεφαλής σήμερα με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (επί σειρά ετών διετέλεσε και πρόεδρος του ΔΣ), μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου:

Αμανατίδης Μάριος του Χαράλαμπου

Είναι 28 χρονών και κατάγεται από τον Καλαμώνα του Δήμου Δοξάτου.

Εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος για παιδιά με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολείο του Δήμου Δοξάτου.

Συμμετέχει ως υποψήφιος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ., στο σύλλογο εκπαιδευτικών Δράμας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας:

Μήτρου Γιώργος του Δημητρίου


Γεννήθηκε και ζει στη Δράμα. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Είναι 44 χρονών και εργάζεται ως Επαγγελματίας Τεχνολόγος Γεωπόνος.

Την περίοδο 2010 – 2014 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου:

Χρυσάφης Νίκος του Ιωάννη


Είναι 51 χρονών. Γεννήθηκε στη Γερμανία, από γονείς μετανάστες, ζει στη Θάσο, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Είναι Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Είναι Πρόεδρος της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Θάσου. Πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων ‘’Το Κάστρο’’.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου:

Σπορίκης Παναγιώτης του Θεοδώρου

Γεννήθηκε το 1958. Μεγάλωσε και ζει στον Ίασμο της Ροδόπης. Είναι παντρεμένος με την Μελαχροινή Πουλακίδα με την οποία έχουν μία κόρη. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Οδοντοτεχνικής της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται ως οδοντοτεχνίτης.

Παλεύει με το Κ.Κ.Ε από τη δεκαετία του 1970. Ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιάσμου την περίοδο 1999-2002 με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της διοίκησης του για πολλά χρόνια.

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας:

Ποτόλιας Χρήστος του Δημητρίου


Γεννήθηκε από αγρότες γονείς στην Γραβούνα Νέστου. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ με εξορίες και φυλακές. Οργανώνεται στην ΚΝΕ το 1973 και το 1981 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Σήμερα είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά φαρμακοποιούς. Είναι πτυχιούχος Γεωλογίας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επί δεκαετίας διατελεί πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής:

Λεβέντης Ιωάννης του Αθανασίου

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978 και κατοικεί στην Κομοτηνή εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών

Εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην υπηρεσία της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Είναι Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εργαζομένων τις Δ.Ο.Υ. Ν. Ροδόπης, και Οργανωτικός Γραμματέας στο Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ροδόπης, με το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων.

Yποψήφια Δήμαρχος Νέστου:

Πηλίτση Χάρις (Χαϊδούλα)

Γεννήθηκε στον Ξεριά Νέστου από αγροτική οικογένεια, σπούδασε Η/Υ και Λογιστικά στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια. Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Ένωση Αμαξωμάτων και Μηχανικών Αυτοκινήτων (Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας) ως Γραμματέας του Δ.Σ.

Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του προεδρείου της ως Γενική Γραμματέας.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976 στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας. Σήμερα είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και κατοικεί μόνιμα στη Χρυσούπολη.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης:

Βογιατζής Κώστας του Δημητρίου


Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1974. Είναι βιομηχανικός εργάτης και απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών της σχολής Μηχανολογίας.

Είναι παντρεμένος από το 2005 με την Βασιλική Τσιπούρη, και έχουν 2 παιδιά.

Ήταν στο παρελθόν αρκετές φορές υποψήφιος βουλευτής με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο Ν. Ξάνθης, ενώ είναι εκλεγμένος από το 2013, με τις ταξικές δυνάμεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και αντιπρόεδρος της «ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ».

Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας:

Ζαλουφλής Κωνσταντίνος του Δημητρίου.

Είναι 34 ετών με καταγωγή από Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. Κατοικεί στην Ορεστιάδα και είναι Λογιστής. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ. Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Λογιστών – Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου. Ακόμη είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής».

Υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου:

Διαμαντόπουλος Μιχάλης

Γεννήθηκε το 1981 στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου από το Γενικό Λύκειο του οποίου αποφοίτησε πριν πάει για σπουδές στο ΤΕΙ Σερρών.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Δομικών Έργων. Εργάστηκε σε τεχνικό γραφείο και ως συνεργάτης στο Δήμο Παγγαίου.

Σήμερα εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος μηχανικός με έδρα το Ποδοχώρι όπου και διαμένει μόνιμα.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά 4 και 6 ετών. Είναι Γραμματέας της ΚΟΒ Παγγαίου του ΚΚΕ.

Υποψήφια Δήμαρχος Προσοτσάνης:

Αετοπούλου Κατερίνα

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1960 στην Δράμα. Μεγάλωσε στην Προσοτσάνη Δράμας έως την αποφοίτηση της το 1978 από το Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στη Σχολή Εποπτών Δημόσιας Υγείας στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε Αθήνας. Κατά την διαμονή της εκεί δραστηριοποιήθηκε στην Κ.Ν.Ε. της Καισαριανής.

Πήρε υποτροφία και πέρασε χωρίς εξετάσεις στην Ιατρική Πάτρας, από όπου πήρε μεταγραφή στην Ιατρική Θεσσαλονίκης διότι ήταν ήδη μητέρα ενός παιδιού.

Σε ηλικία 24 ετών διορίστηκε στην Διεύθυνση Υγιεινής Δράμας και συμμετείχε ενεργά στην Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων με τις ταξικές δυνάμεις. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική και Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής. Από το 2000 εργάζεται στο Ακτινολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Είναι μητέρα 6 παιδιών και γιαγιά ενός εγγονού. Κατοικεί στο τοπικό διαμέρισμα τον Κοκκινογείων και είναι δημότης του Δήμου Προσοτσάνης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο