fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ορεστιάδα: Διαπαραταξιακά η ανακοίνωση των μέτρων για τον κορωνοϊό

- Χορηγούμενη-

Έκτακτα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον κορωνoϊό ανακοινώθηκαν από τον δήμο Ορεστιάδας, μετά από συνάντηση που είχε εχθές το μεσημέρι ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ιατρικού συλλόγου Έβρου, ανακοινώθηκε η κατά 50% μείωση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, οι οποίες μέχρι και τις 10 Απριλίου θα δέχονται το κοινό από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Από τις 9 έως τις 10:30 το πρωί θα λειτουργεί το γραφείο του ΟΓΑ.
Το ΚΕΠ θα εξυπηρετεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι και από τις 5:30 έως τις 7:30 το απόγευμα.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, ενώ ματαιώνονται και όλοι οι αγώνες και οι προπονήσεις σε αυτές, με εξαίρεση εκείνες των υποψηφίων συνοριοφυλάκων.
Το προσωπικό των κλειστών δομών θα αξιοποιηθεί σε άλλες ανάγκες, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνουν καθήκοντα σε υπηρεσίες του δήμου, 36 άτομα που προσλήφθηκαν με κατεπείγουσα διαδικασία για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
Στην είσοδο του δημαρχείου θα έχει διαρκή παρουσία δημοτικός αστυνόμος, ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση όσων θα εισέρχονται στο κτίριο.
Από σήμερα ξεκίνησε και η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με αφίσες οδηγιών προστασίας για τον κορωνοϊό και με τη μετάδοση spots από τη δημοτική τηλεόραση. Επίσης, ανακοινώθηκε η αναστολή της διανομής προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ αναστέλλεται και η προθεσμία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΥΑΟ.
Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο για την αναστολή της προθεσμίας πληρωμών των δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς τον δήμο.
Τέλος, δεδομένης της παράτασης που δόθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, οι δημότες δεν απαιτείται να προσέλθουν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για τις συγκεκριμένες τακτοποιήσεις.
“Γενικότερα, θα είναι καλό να αποφευχθούν για το επόμενο, κρίσιμο διάστημα οι αυτοπρόσωπες συναλλαγές με τον δήμο”, ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, υπενθυμίζοντας και τις βαριές ποινές που προβλέπονται για όσους είτε από αμέλεια είτε “συνειδητά” παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ανδρέας Παπανδρούδης-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
«Στη χώρα μας είμαστε ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχουμε άλλα περιστατικά», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Ανδρέας Παπανδρούδης, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Ορεστιάδας, για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Σκοπός μας είναι να αποφύγουμε την υπέρμετρη διόγκωση του αριθμού αυτού και να μην έχουμε σοβαρές επιπλοκές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Είναι μία κατάσταση στην οποία ενδέχεται να υπάρξουν κρούσματα, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία θα την περάσουν-όσοι την περάσουν-ελαφρά, χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο».
Ο ίδιος συνέστησε την αυστηρή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, ενώ επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να τρέχουμε στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα ιδιωτικά ιατρεία, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «ευτυχώς, μέχρι σήμερα (12-03-2020) δεν έχουμε κρούσμα ούτε στον Έβρο ούτε στη Θράκη», διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν, υπάρχει επάρκεια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα, όπως υπάρχει επάρκεια και για τη λήψη δειγμάτων για αυτούς που το χρειάζονται και αυτό θα πρέπει να το κρίνουν οι γιατροί», διευκρίνισε ο κ. Παπανδρούδης.
Εκτίμησε, τέλος, πως «προσεχώς, είναι πολύ πιθανό να αναβληθούν και τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων, όπως αναβλήθηκαν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία».

Αθανάσιος Κυργιάννης-Γιατρός Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας
«Δεν είμαστε εδώ για να τρομοκρατήσουμε τον πληθυσμό, αλλά για να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε τους πολίτες», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ο γιατρός του Κ. Υ. Ορεστιάδας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Είναι στο Χέρι μας”, Αθανάσιος Κυργιάννης, με πρωτοβουλία του οποίου προγραμματίστηκε η χθεσινή ενημέρωση.

«Στη φάση που βρισκόμαστε, δε θα σταθούμε στο πώς αντιμετωπίζονται οι άρρωστοι, αλλά στο πώς δεν θα νοσήσουμε οι υπόλοιποι», τόνισε ο κ. Κυργιάννης και πρόσθεσε πως στη σημερινή εποχή η αντιμετώπιση μιας πανδημίας έχει πολλά περισσότερα όπλα από εκείνα που υπήρχαν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να συμπεριφερθούν με «σοβαρότητα και με αίσθηση προσωπικής ευθύνης».

Μαρία Γκουγκουσκίδου-επικεφαλής παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω»

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, και αναλόγως πρέπει και εμείς να σταθούμε απέναντι στην κατάσταση αυτή», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Μαρία Γκουγκουσκίδου και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα, να τηρήσουμε με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, να αντιληφθούμε ότι για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να αλλάξει η ζωή μας και οι κοινωνικές μας συνήθειες…».

Σάκης Παπανδρέου-γιατρός πνευμονολόγος, επικεφαλής παράταξης «Είναι στο Χέρι μας»

«Ούτε πανικός πρέπει να υπάρξει, ούτε εφησυχασμός, γιατί οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων, όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα, δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη στην Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας» και γιατρός πνευμονολόγος, Σάκης Παπανδρέου, καλώντας τους πολίτες να σέβονται και να τηρούν όλες τις οδηγίες που αφορούν στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Χρήστος Καζαλτζής-επικεφαλής παράταξης «Δημοτική Επαναφορά»

Κυρίως στους μαθητές, λόγω και της ιδιότητάς του ως εκπαιδευτικού, απευθύνθηκε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά», Χρήστος Καζαλτζής. «Οι μαθητές έχουν αποδείξει ότι όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, στέκονται με ευθύνη», ανέφερε συγκεκριμένα, και κάλεσε τη μαθητική κοινότητα να εφαρμόσει τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παναγιώτης Σιανκούρης-επικεφαλής παράταξης «Δυναμικά Μπροστά»

Έκκληση στους μαθητές, «να περιορίσουν τις εξόδους» τους, έκανε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμικά Μπροστά», Παναγιώτης Σιανκούρης, τονίζοντας πως θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε «να βγούμε αλώβητοι από αυτή την έκτακτη κατάσταση».

Κώστας Ζαλουφλής-επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των γιατρών», κάλεσε τους πολίτες και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ζαλουφλής, τόνισε, ωστόσο ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται, «είναι σημαντικό να παρθούν και κάποια μέτρα που θα διασφαλίζουν απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων». Χαρακτήρισε, δε, αναγκαίες τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την παροχή, από το κράτος, όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόληψη αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο