fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας του ΔΙΟΝΥΣΟΥ από τον Δίλοφο

"Φόνος στην οδό Λουρσίν" η νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου

- Χορηγούμενη-

Με τη νέα καλοκαιρινή του παραγωγή ξεκινάει τις παραστάσεις του για την καθιερωμένη ετήσια περιοδεία του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στο χωριό Δίλοφος του Δήμου Ορεστιάδας, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, ως ενισχυτική κίνηση στην προσπάθεια “Αναγέννησης” που κάνει ο ομώνυμος δραστήριος Σύλλογος του χωριού και σε συνεργασία μαζί του (Σύλλογος Αναγέννηση Διλόφου “Το Τριεθνές”).

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Ιουλίου, η παράσταση θα ανεβεί στα Δίκαια, στο υπαίθριο θέατρο, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο”Ορφέας” Δικαίων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει φροντίσει να κρατάει “ζωντανό” το υπαίθριο θέατρο του χωριού, αλλά και την πολιτιστική και αθλητική κίνηση γενικότερα.

Οι δύο παραστάσεις στο Δίλοφο και στα Δίκαια (αλλά και άλλη μία τον Αύγουστο στη Φτελιά) γίνονται σε διοργάνωση του Δήμου Ορεστιάδας, με δωρεάν είσοδο για τους θεατές.
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις με τη θεατρική περιοδεία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ιδιαίτερα σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, καθώς και στη Σαμοθράκη.

Η ταυτότητα του έργου:

“Φόνος στην οδό Λουρσίν”
μια απολαυστική φαρσοκωμωδία
βασισμένη στην “Υπόθεση της οδού Λουρσίν” του Ευγένιου Λαμπίς

Σύγχρονη απόδοση (βασισμένη στο «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» των Παπαθανασίου-Ρέππα και σε μετάφραση από το γαλλικό πρωτότυπο Ζωής Εμμανουηλίδου) και Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Πατούνας

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Ιουστίνη: Βάσια Ζάχρα
Υπαστυνόμος Σαρντού: Αλέξανδρος Λιούμπας
Νορίν: Μαρία Κυριακίδη
Πιέρ: Νίκος Πατούνας
Αύγουστος: Άκης Τσονίδης
Πολέτ: Βιβή Μιτσίτσκα
Μαριβώ: Γιώργος Σαμαράς

Παρίσι. Οδός Λουρσίν. Χθες βράδυ ένας φόνος, ένα πτώμα, δύο δράστες. Σήμερα ένα ξεχωριστό πρωινό ξύπνημα, ένα σχεδόν πτώμα, ένα παραλίγο πτώμα, η έρευνα της αστυνομίας, τα στοιχεία. Η παρεξήγηση η μία μετά την άλλη. Η φάρσα. Η κωμωδία. Η φαρσοκωμωδία στα καλύτερά της! Αυτά και άλλα τόσα είναι ο… “Φόνος στην οδό Λουρσίν”.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο