“Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Έβρου για πιθανά φαινόμενα πλημμυρών” (video)

Σε επιφυλακή αλλά παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου, τις τελευταίες ημέρες λόγω της ειδοποίησης από τη Βουλγαρία για μεγάλες παροχετεύσεις υδάτων στους ποταμούς Έβρο, Άρδα, και Τούντζα.

Εξάλλου για το λόγο αυτό συνεκλήθη το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, προκειμένου εφόσον υπάρξει αύξηση της στάθμης στους εν λόγω ποταμούς, να αντιμετωπισθεί οποιοδήποτε πρόβλημα που ενδεχομένως να προκύψει, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πρόσθεσε δε πως, λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, παρατηρήθηκε μία μικρή -και όχι ανησυχητική προς το παρόν- αύξηση της στάθμης και κάποια προβλήματα σε κάποιους δήμους, τα οποία αφορούσαν ωστόσο τοπικά νερά, και αντιμετωπίστηκαν γρήγορα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χορηγούμενη

“Πλέον περιμένουμε το επόμενο κύμα κακοκαιρίας, με χαμηλές θερμοκρασίες και ενδεχόμενες χιονοπτώσεις.

Στην λειτουργία αυτή, θα απαντήσουμε, με την χρήση άλατος, οι υπηρεσίες έχουν προετοιμαστεί, για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων” τόνισε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.