fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ζητούν στην Σαμοθράκη

- Χορηγούμενη-

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης σχετικά με την λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

Συγκεκριμένα με την επιστολή του ο Δήμος Σαμοθράκης μεταβιβάζει το αίτημα και την επιθυμία 28 κατοίκων του νησιού οι οποίοι δεν κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και στερούνται έτσι βασικών προσόντων για την διεκδίκηση επαγγελματικής αποκατάστασης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπογραμμίζεται στην Κοινοβουλευτική Αναφορά ότι η Σαμοθράκη είναι ένα νησί το οποίο τελεί ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των καταστροφών που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ πολλά προβλήματα ενδεχομένως να προκύψουν και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το Λιμάνι της Αλεξ/πολης. Οι κάτοικοι του νησιού παραμένουν απομονωμένοι από βασικές δομές εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Το δικαίωμα στην μόρφωση και στην δια βίου μάθηση είναι ιερό και το Υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα θετικά…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Ο κατανυκτικός Εσπερινός της Β’ Κυριακής των Νηστειών στην Μητρόπολη Μαρωνείας...

Ἡ καθ' ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολις προσκαλεῖ ἅπαντας τοὺς εὐσεβεῖς Χριστιανούς στὸν Κατανυκτικό Ἑσπερινό, ποὺ θα τελεσθεῖ στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς,...