fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε περιοχές του Έβρου η μεγαλύτερη βροχόπτωση στη χώρα από χθες μεσάνυχτα έως τις 09:30 σήμερα το πρωί

Φεύγουν οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία Εξασθενεί το ψυχρό μέτωπο και περιορίζονται τα φαινόμενα

- Χορηγούμενη-

Bροχές στα βόρεια και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα της χώρας μας προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών της Πέμπτης 07/05 το ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας από χθες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα οι τοπικές βροχές που σημειώνονται στα κεντρικά σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια τμήματα και έως το τέλος της ημέρας θα σταματήσουν και εκεί.

Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη, όπου τις θερμές ώρες προβλέπονται τοπικοί όμβροι.

Οι βροχές στην Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 σήμερα το πρωί, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, έπεσαν στη Μεγίστη Λαύρα, Κύμη, Βατοπέδι-Άθως, Φλώρινα, Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Θάσος και Μεταξάδες στον Έβρο.

Παράλληλα, κατά το πέρασμα του μετώπου κατεγράφησαν μεγάλες ριπές ανέμου, με την έντασή τους να φτάνει τα 97 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σήμερα και αναμένεται να αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει από αύριο. Με ζέστη θα κλείσει αυτή η εβδομάδα και θα ξεκινήσει η επόμενη και την Τρίτη το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά και τους 30 βαθμούς.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο