fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε Θράκη και Λάρισα οι μονάδες παραγωγής μασκών

Αρχίζει στις 25 Απριλίου η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα - Θα παράγονται 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα

- Χορηγούμενη-

Μηχανήματα από την Κίνα παρέλαβαν χθες τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνεντεύξεις του, θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορονοϊό στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα. Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη και η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη».

«Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος συνέχισε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων χθες ήταν καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα μας αλλά, όπως εξήγησε, σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

Κατά τα λοιπά ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην «παλιά» μας ζωή και πως τα πράγματα όπως τα ξέραμε προ κορονοϊού θα πάρουν καιρό για να ξαναγίνουν όπως ήταν.

Πετρέλαιο θέρμανσης
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο λήγει τον Απρίλιο, και να ωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο, ο υπουργός είπε ότι είναι μία σκέψη που εξετάζει η κυβέρνηση.

Επίσης σημείωσε ότι οι τιμές έχουν πέσει και στα πρατήρια ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές, ενώ για τις τιμές σε είδη διατροφής είπε ότι, πράγματι, υπάρχουν κάποιες αυξήσεις εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνοντας παγκόσμια στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά υπογράμμισε ότι καθημερινά είναι εκτεταμένοι οι έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας και ζήτησε όποιος καταναλωτής εντοπίζει τέτοιο φαινόμενο να το καταγγέλλει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο 1520. Μόνο χθες, όπως είπε, έγιναν 400 έλεγχοι.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο