fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου με τον Υπουργό Υγείας

- Χορηγούμενη-

Την Παρασκευή 5-4-2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Ανδρέα Παπανδρούδη, με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στο γραφείο του Υπουργού.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου έθεσε στον Υπουργό Υγείας όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς και τις δομές υγείας στον Έβρο.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν, σε συνέχεια των πρόσφατων εγγράφων του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς τον Υπουργό, τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με την ανάγκη προκήρυξης και πλήρωσης 3 θέσεων γιατρών (Ακτινολογίας, Ορθοπεδικού, Νευρολόγου) και 3 νοσηλευτριών για την λειτουργία τρίτης βάρδιας στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού.

Τονίστηκε επίσης, ότι εκτός από την αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, την οποία σταθερά ως Ιατρικός Σύλλογος στηρίξαμε με παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα και η οποία επιτέλους θεσμοθετήθηκε, πρέπει το Νοσοκομείο οπωσδήποτε αναβαθμισθεί και να χαρακτηρισθεί ως άγονο τύπου Α’, πράγμα που θα βοηθήσει την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Για το Κ.Υ. Σαμοθράκης, το οποίο έγινε άγονο Τύπου Α και με τη δική μας συμβολή (αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του ΙΣΕ), τονίστηκε στον Υπουργό ότι πρέπει να διευκολυνθεί η κάλυψη των κενών θέσεων μονίμων γιατρών, από τους ήδη υπηρετούντες επί θητεία σε θέσεις Αγροτικών Ιατρών, με τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση, χωρίς να είναι απαραίτητο να παραιτηθούν από τη θέση την οποία έχουν.

Παρουσιάστηκαν τέλος στον Υπουργό τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Δικαίων (κυρίως έλλειψη προσωπικού), Ορεστιάδας και Σουφλίου, καθώς και προβλήματα που αφορούν τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς του Ν. Έβρου, αλλά και όλους τους συναδέλφους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο Υπουργός είδε πολύ θετικά τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΙΣΕ στα παραπάνω ζητήματα, δεσμευόμενος να τις εξετάσει προσεκτικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και να μας απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για την δυνατότητα υλοποίησης τους.

Ο Ι.Σ.Ε., θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο για την προώθηση των σοβαρών ζητημάτων των συναδέλφων και τη λειτουργία των δομών υγείας του Ν. Έβρου, τα οποία έχουν σχέση με το επίπεδο παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                                              ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Συνάντηση Αυγενάκη με κτηνοτρόφους της Αταλάντης για την ευλογιά στα αιγοπρόβατα

Η αντιμετώπιση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με κτηνοτρόφους...