fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, με 12 συνολικά παράνομους μετανάστες στη Ροδόπη

- Χορηγούμενη-

Συνελήφθησαν χθες (20-1-2020), στο νομό Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 41, 32, 28 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες,στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ύψος Άρατου Ροδόπης), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στη διασταύρωση Θρυλορίου ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 41χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ακολούθησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένα τα δύο οχήματα στους οικισμούς Πάσσος και Άρατος Ροδόπης, με τους επιβάτες τους να έχουν διαφύγει.

Κατά την πρόοδο των ερευνών, οι αστυνομικοί κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και στον οικισμό Ροδίτη, τους δύο διακινητές, ηλικίας 32 και 28 ετών, οδηγό και συνοδηγό στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι δύο δράστες μετέφεραν με το εν λόγω όχημα, παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα δύο παραπάνω οχήματα (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) είχαν κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη της Κομοτηνής και οικισμό της Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) οχήματα, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο