fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θρίλερ στον Έβρο: Τζιχαντιστής εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

- Χορηγούμενη-

Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στον Έβρο.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας άντρας που θεωρείται τζιχαντιστής έχει εγκλωβιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Πρόκειται για άντρα που συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης».

Η Τουρκία μετέφερε τον άντρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όμως οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από την απόφαση της Αγκυρας να εκδοθούν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, η Τουρκία απέλασε έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη πρόκειται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές.

Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών ύστερα από την ανακοίνωση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου».

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες ή με ποιον τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές.

Η Τουρκία διώχνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη
Πάντως μέσα στη μέρα πρόκειται να απελαθούν στις χώρες τους ένας Γερμανός και ένας Δανός, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο τελευταίοι κρατούνται σε κέντρα απελάσεως όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί.

Στο Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απέλαση ενός Γερμανού από την Τουρκία σήμερα προσθέτοντας ότι άλλοι επτά Γερμανοί θα απελαθούν την Πέμπτη και δύο την Παρασκευή.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απελάσει 11 γάλλους τζιχαντιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Συρία, και η σχετική νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δύο ιρλανδοί τζιχαντιστές, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στη Συρία, θα απελαθούν σύντομα, πρόσθεσε ο Τσατακλί.

Την ίδια ώρα, ολλανδικό δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ολλανδία θα πρέπει να βοηθήσει ενεργά στον επαναπατρισμό των παιδιών γυναικών από την Ολλανδία που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και ότι οι μητέρες δεν είναι απαραίτητο να γίνουν δεκτές πίσω στην Ολλανδία.

Όσον αφορά τη Γαλλία, μια πηγή του γαλλικού ΥΠΕΞ δήλωσε το σαββατοκύριακο στο AFP ότι ύποπτοι τζιχαντιστές συχνά επαναπατρίζονται στη Γαλλία βάσει μιας συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία και ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί.

«Οι τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους απελαύνονται τακτικά στη Γαλλία και συλλαμβάνονται κατά την αποβίβασή τους από το αεροπλάνο. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται με μυστικό τρόπο. Η είδηση δεν δημοσιοποιείται ή γίνεται γνωστή πολύ αργότερα».

Παρότι η Σύμβαση της Νέας Υόρκης του 1961 καθιστά παράνομο να μένουν άνθρωποι απάτριδες, πολλές χώρες – ανάμεσά τους η Βρετανία και η Γαλλία – δεν την έχουν επικυρώσει και πρόσφατες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε παρατεταμένους δικαστικούς αγώνες.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο