fbpx
12.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βιβλιοπαρουσίαση στην Ξάνθη

- Χορηγούμενη-

Την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 20:30 οι εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Γραμματικής (Έμμης) Παπάζογλου, «Η Πολιτιστική Πολιτική των ΟΤΑ ως παράγοντας περιφερειακής και κοινωνικής ανάπτυξης. Η περίπτωση του Δήμου Ξάνθης». Μια μελέτη για την οργάνωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων, από τη σειρά Δημοσίου Οικονομικού, Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου, υπό τη Διεύθυνση του καθ. Θεόδωρου Φορτσάκη, ο οποίος και θα το προλογίσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Στέλλα-Σοφία Κυβέλου-Χιωτίνη, αρχιτέκτων μηχ.-χωροτάκτης-αν. καθ. τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου-αν. πρόεδρος Τμήματος
Πασχάλης Πούλος, αντιστράτηγος ε.α.-φιλόλογος-πτυχιούχος Νομικής-πρ. δημ. σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αντικείμενο του βιβλίου «Η πολιτιστική πολιτική των ΟΤΑ ως παράγοντας περιφερειακής και κοινωνικής ανάπτυξης – Η περίπτωση του Δήμου Ξάνθης» είναι η μελέτη της οργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων, με την ανάδειξη γεγονότων, μεταβολών και προβληματισμών πάνω σε πολιτιστικά ζητήματα με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, χωροταξικές και περιφερειακές διαστάσεις. Ειδικότερα, το βιβλίο μελετά την πολιτιστική πολιτική των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τον ρόλο της στην κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη, όπως αυτή αναδύεται σε ένα Δήμο της Βόρειας Ελλάδας, στη Θράκη, τον Δήμο Ξάνθης. Πρόκειται για μια περιοχή με πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά όπου οι λαϊκές πολιτισμικές εκφράσεις όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της ζωής των κατοίκων. Σκοπός της μελέτης είναι η ανάδειξη των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και περιφερειακών διαστάσεων των πολιτιστικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, προσεγγίζεται διεξοδικά η εξέταση της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης και της αστικής αναζωογόνησης, η ευρωπαϊκή εμπειρία, η έρευνα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Ξάνθης και η διερεύνηση χρήσιμων εργαλείων δράσης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Γραμματική Παπάζογλου είναι Προϊσταμένη Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου Αθηναίων. Κατάγεται από τη Θράκη όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε αυτοδιοικητικούς φορείς. Έχει μετεκπαιδευθεί στη Γαλλία, ενώ από το 2005 έως το 2009 εργάσθηκε στην ΚΕΔΕ. Τα βασικά πεδία του ερευνητικού της έργου είναι η πολιτιστική διαχείριση, η πολιτιστική διπλωματία, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι διεθνείς σχέσεις και οι πολιτικές επιστήμες. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης ως Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχει από το 1998 σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως πρόγραμμα αδελφοποιημένων πόλεων Europe for Citizens, Culture (2007-2013), Creative Europe (2014-2020). Συμμετέχει επίσης σε διεθνή συνέδρια των Υπουργείων Πολιτισμού, Εξωτερικών και Εσωτερικών σε συνεργασία με τοπικές ενώσεις δήμων και περιφερειών.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο