fbpx
17.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο με 3,4 εκατομμύρια ευρώ

Aπό το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

- Χορηγούμενη-

Το τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερωθεί από την προϊσταμένη βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου κ. Λίλα Σαμπανοπούλου για τις εργασίες αποκατάστασης που σχεδιάζονται να ξεκινήσουν στο μνημείο.

Αφορμή για την επίσκεψη, στην οποία παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη, ήταν η απόφαση του κ. Περιφερειάρχη να ενταχθεί το έργο αποκατάστασης του ιστορικού τεμένους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 3.428.876 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και, όπως εξήγησε η υπεύθυνη του έργου κ. Σαμπανοπούλου, προβλέπει την αποκατάσταση της τοιχοποιίας, των κουφωμάτων και της επίπλωσης του τεμένους, παρεμβάσεις στο μιναρέ και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του.

Το τέμενος Βαγιαζήτ είναι ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη της περιοχή. Με την ένταξη αυτή, γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την ολική αποκατάσταση και ανάδειξή του μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του τον Μάρτιο του 2017.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο