Αίσιο τέλος για τον 72χρονο που αγνοούνταν στην Άμπλιανη Ευρυτανίας

5102

Τέλος καλό, όλα καλά για τον 72χρονο που αγνοούνταν στην Άμπλιανη Ευρυτανίας. Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο σε χαράδρα ελαφρά τραυματισμένο, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Το χρονικό
Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 22-7-2019 ένας 72χρονος ανέβηκε στο βουνό και συγκεκριμένα στη θέση “Σαράνταινα”, για να μαζέψει τσάι όπως είπε στους δικούς του. Μετά από πολλές ώρες απουσίας του, οι δικοί του άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν, καθώς αγνοούνταν η τύχη του ηλικιωμένου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και στην Αστυνομία μετά την πολύωρη εξαφάνιση 72χρονου από την Άμπλιανη Ευρυτανίας.
Ο εντοπισμός
Την επόμενη ημέρα Τρίτη 23-7-2019 αργά το μεσημέρι ο 72χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν μπορεί να μιλήσει και να καλέσει προς βοήθεια, εντοπίστηκε σε χαράδρα τραυματισμένος στο πόδι αλλά σε καλή κατάσταση από την ΟΠΚΕ Ευρυτανίας, ύστερα από έρευνες για την αναζήτησή του που ξεκίνησαν από το προηγούμενο βράδυ. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επιχείρηση ανάσυρσή του από την χαράδρα σε σημείο όπου μπορούσε να παραληφθεί από τα σωστικά συνεργεία. Στις έρευνες συμμετείχαν εκτός από τους Πυροσβέστες της ΠΥ Καρπενησίου και εθελοντές διασώστες. Από τη Λαμία εστάλη επίσης ο «ΖΕΥΣ» ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ με το συνοδό του, για να συνεισφέρουν στις αναζητήσεις.
Ο Δήμος Καρπενησίου ανέφερε μεταξύ άλλων για το συμβάν ‘’Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Πρόεδρο ΤΚ Άμπλιανης και όλους τους εθελοντές, που μαζί προσπάθησαν και είχε αίσιο τέλος ο εντοπισμός του 72χρονου που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην Τοπική Κοινότητα Άμπλιανης.‘’